Articole filtrate după dată: Octombrie 2017

Mai mult de 30 de speakeri internationali si romani sunt anuntati anul acesta la GPeC SUMMIT - cel mai important eveniment de E-Commerce si Marketing Online care se va desfasura la Bucuresti, in zilele de 14 si 15 noiembrie. Printre speakerii internationali de referinta se numara Neil Patel (Co-fondator Crazy Egg, Hello Bar si Kiss Metrics), Oli Gardner (Co-fondator Unbounce), Sam Mallikarjunan (Executive Strategist HubSpot), Amy Harrison (Fondator Write With Influence) si Cyrus Shepard (Owner Fazillion Media).

 

Cyrus Shepard (specialist SEO international ex-MOZ) vine pentru prima oara in Romania la GPeC SUMMIT 14-15 Noiembrie 

“Am reunit la GPeC SUMMIT unii dintre cei mai buni experti din Romania si din intreaga lume, o buna parte din ei fiind capul de afis al celor mai importante conferinte internationale de profil. Este, probabil, cel mai bun line-up de speakeri in 12 ani de evenimente GPeC, de aceea recomand tuturor celor care activeaza in online sa nu rateze aceasta editie”, spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

 

GPeC SUMMIT Ziua 1, 14 Noiembrie: Conferinta, Expo si Networking cu top management e-commerce

Prima zi de GPeC SUMMIT aduce keynote-uri de neratat pentru oricine activeaza in e-commerce si marketing online.

Neil Patel va dezvalui audientei 7 secrete pentru dublarea ratei de conversie in e-commerce, in timp ce Oli Gardner va vorbi despre perfectionarea experientelor de digital marketing oferite utilizatorilor, iar Amy Harrison va arata cum sa scrii descrierea produselor si serviciilor pentru a te diferentia fata de competitie si pentru a vinde mai mult.

Tot pe 14 noiembrie vor urca pe scena GPeC SUMMIT reprezentantii celor mai importante companii si asociatii de e-commerce din Europa pentru a dezbate particularitatile pietelor din regiune si oportunitatile de dezvoltare in tarile din jur. Astfel, la panel-ul de dezbatere GPeC RED (Regional Expansion Debate) vor lua parte: Jorij Abraham (E-Commerce Foundation), Justyna Skorupska (E-Commerce Poland), Simona Kijonkova (Packeta Group Cehia), Stephan Grad (A-Commerce Austria), Zoltan Ormos (E-Commerce Hungary) si Florinel Chis (ARMO).

Pe langa speakerii internationali, unii dintre cei mai buni specialisti romani in e-commerce si marketing online vor sustine prezentari si vor participa la dezbateri despre cresterea vanzarilor online, greselile care ar trebui evitate de catre comercianti, situatia la zi a pietei, problemele de logistica si curierat, strategiile de marketing care intorc rezultate, tendintele si predictiile pentru 2018 si viitorul apropiat

Printre speakerii romani prezenti la GPeC SUMMIT pe 14 noiembrie, se numara: Felix Patrascanu (FAN Courier), Iulian Stanciu (eMAG), Lucian Aldescu (DPD Romania), Antonio Eram (mobilPay), Bianca Grip (GripADs), Alexandru Lapusan (Zitec), Lucia Ciuca (Quantum Data Science, The Group), Doina Vilceanu (ContentSpeed), Marian Seitan (Mediapost Hit Mail), Bogdan Colceriu (Frisbo), Dan Virtopeanu (Breeze Mobile), Eugen Potlog (UXStudio), Cristian Ignat (Canopy), Mihai Vinatoru (DWF), Bogdan Manolea (ApTI & Trusted.ro), Andrei Georgescu (White Image), Horia Neagu (Digital Marketing Consultant).

In paralel cu GPeC SUMMIT se desfasoara GPeC E-Commerce Expo in cadrul careia furnizorii de servicii e-commerce isi prezinta oferta si interactioneaza direct cu publicul lor tinta: magazinele online. 22 de expozanti si 800+ reprezentanti ai companiilor e-commerce sunt asteptati la GPeC SUMMIT pe 14 si 15 noiembrie.

 

GPeC SUMMIT Ziua 2, 15 Noiembrie: GPeC Special Day, Expo si Gala Premiilor eCommerce cu elita industriei si castigatorii anului

A doua zi de GPeC SUMMIT este dedicata evenimentului GPeC Special Day care aduce doar 4 speakeri exceptionali pe scena, din care 3 au fost deja anuntati: Neil Patel, Sam Mallikarjunan si Amy Harrison.

Fiecare speaker va sustine o prezentare interactiva de 90 de minute, plina de studii de caz si exemple concrete, iar audienta va fi direct implicata prin exercitii practice si sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Neil Patel a pregatit un workshop despre cum sa faci SEO fara sa cheltuiesti niciun ban, dar sa depasesti companiile cu bugete uriase, Sam Mallikarjunan va vorbi despre cum sa vinzi mai bine decat Amazon, iar Amy Harrison va dezvolta keynote-ul din ziua de 14 noiembrie, punand audienta la treaba pentru a scrie cel mai bun continut in propriul website.

“GPeC Special Day este o zi de neratat pentru online-ul romanesc: 4 speakeri grei vor urca pe scena, fiecare cu o sesiune extinsa de 90 de minute care inseamna continut pur, premium, non-advertorial si plin de exemple practice despre cum sa iti dezvolti afacerea. In foarte scurt timp urmeaza sa anuntam cel de al 4-lea speaker pe care nu neintentionat l-am lasat la final...”, spune Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.

GPeC E-Commerce Expo continua si in ziua de 15 noiembrie, in paralel cu GPeC Special Day.

Seara de 15 noiembrie se incheie cu Gala Premiilor eCommerce, cea de a XII-a editie anuala a festivitatii de decernare a premiilor in comertul electronic romanesc. Vor fi desemnate cele mai bune magazine online ale anului din cele 100 inscrise in Competitia GPeC si rasplatite performantele celor mai bune companii din domeniu – totul alaturi de elita industriei, intr-o atmosfera de spectacol gazduita de Andi Moisescu, bine cunoscuta vedeta Pro TV.

 

Doar doua saptamani de inscrieri cu preturi reduse

Inscrierile la GPeC SUMMIT se incheie pe 10 noiembrie, dar pana pe 31 octombrie organizatorii au pregatit o oferta speciala de pret in campania Early-Bird de doar 109 euro + TVA pentru ambele zile de eveniment. Detalii si inscrieri pe website-ul organizatorilor la http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/ . Mai sunt doar 7 zile in care poti beneficia de Oferta Early-Bird, asadar asigura-te ca ai locul rezervat la cel mai mic pret!

 

 

 

Publicat în Noutati

Cine sunt primii absolventi certificati din Romania ai unui curs de Customer Experience? Noi am realizat o serie de interviuri in care sa-si impartaseasca experienta de studiul cu Institutul de Marketing si Oxford College of Marketing.

Oana Voican este consultant marketing specializat in comunicare, marketing operativ si strategic, lucreaza in prezent ca Campaign Manager la IBM si este unul dintre primii cursanti care a absolvit cu succes acest modul.

Are o experienta de peste cinci ani in coordonarea si implementarea de proiecte de comunicare si marketing in companii multinationale ca L’Oréal, Colgate Palmolive si Interflora. Oana Voican a absolvit programul de masterat Publitalia’80 la Milano si si-a dezvoltat abilitati in analiza de piata, planificarea, coordonarea si supravegherea proiectelor de marketing atat in ceea ce priveste aspectele tehnice cat si creative, precum: data mining, dezvoltare de brand, segmentare si gestionarea P & L.

Esti printre primii profesionisti romani care a urmat un training certificat in Customer Experience. Ce te-a facut sa alegi acest program? 

Ca un profesionist cu peste 7 ani de experienta in marketing sunt constienta de importanta si necesitatea unei perfectionari continue. Customer experience este una dintre principalele arii de interes indiferent de industrie, produse si servicii oferite. Companiile care ofera consumatorilor lor experiente de neuitat se diferentiaza in mod clar fata de competitorii din piata si, din punctul meu de vedere viitorul strategiilor de marketing va fi din ce in ce mai mult influentat de acest aspect. Cand am aflat ca Chartered Institute of Marketing (CIM) a introdus acest program de certificare profesionala in Customer Experience, nu am stat prea mult pe ganduri, pe de o parte pentru ca simteam nevoia unei astfel de perfectionari, dar si pentru ca discutam de una dintre cele mai prestigioase institutii cu recunoastere internationala in domeniu. 

Cat de importanta este experienta oferita utilizatorilor in ceea ce faci acum? 

Experienta oferita utilizatorilor este extrem de importanta in orice domeniu si organizatie indiferent daca vorbim despre B2B sau B2C deoarece clientii reprezinta, din ce in ce mai mult, nucleul in jurul caruia se construieste orice strategie, produs sau activitate. In cazul meu, fiind B2B, este vorba atat de experienta utilizatorilor, cat si a celor care achizitioneaza acel serviciu, fiind numeroase cazurile cand aceste entitati sunt diferite. Devine astfel fundamentala o analiza cat mai exhaustiva a cerintelor si asteptarilor acestora. Doar o experienta pozitiva poate sa duca catre fidelizarea si achizitionarea de noi clienti, aspect esential pentru orice activitate de marketing. 

Ce ti-a placut mai mult la acest program de studiu? 

Cel mai mult mi-a placut complexitatea lui. Acest program ofera posibilitatea de a participa la sesiuni intensive, webinarii, acces la platforma CIM unde exista nenumarate materiale si informatii utile, cat si optiunea de a te consulta, in orice moment, cu un tutore care iti este desemnat. 

Cum te ajuta ceea ce ai invatat in ceea ce faci acum la serviciu? 

Acest program de studiu m-a ajutat sa structurez si sa diferentiez intr-un mod mai eficient utilizatorii serviciilor pe care le promovam, sa imi dezvolt mindset-ul ca, premergator oricarei initiative, sa analizez si sa evaluez influenta acesteia asupra consumatorilor nostri si, mai ales, mi-a permis sa pot propune strategii noi si sa fac demersurile necesare pentru imbunatatirea experientei pe care organizatia o ofera acestora. 

Cat timp ti-a luat pregatirea lucrarii de absolvire si ce ti s-a parut cel mai greu? Dar cel mai util pentru experienta ta viitoare? 

Pentru pregatirea lucrarii de absolvire am lucrat aproximativ 3 luni, provocarea cea mai mare fiind aceea de a reusi sa fiu concisa dar si sa aplic suportul teoretic studiat la curs in exemple practice, care sa poata fi puse in aplicare in cadrul companiei pentru care lucrez. 

 

Publicat în Cariera

 BusinessMark da startul celei de-a treia editii a evenimentului „SMART Marketing”, dezvoltata sub deviza "Quest for magnetic brands" 

BusinessMark anunta organizarea conferintei „SMART Marketing”, ce va avea loc pe 25 octombrie la Hotel Radisson Blu, Bucuresti. Aceasta editie lanseaza specialistii in marketing si comunicare intr-o discutie despre branduri cu viziune, care au puterea de a se reinventa si a-si pastra magnetismul si efervescenta. 

Evenimentul propune participantilor o serie de subiecte de interes: evolutia consumatorului, idei de stimulare a creativitatii echipelor, modele de comunicare adaptate la contextul autohton, campanii de marketing si comunicare, inovatia – cel mai important element in user experience, rolul influencerilor in crearea de comunitati active, brand-uri si identitati sustenabile, reintoarcerea la consumator, puterea vizualului si evolutia imaginii in marketing, branduri implicate emotional in relatia cu audientele, de la mass customization la individualizare etc.

„Suntem bucurosi sa reunim, la SMART Marketing, specialisti cu viziuni complexe asupra industriei de marketing si comunicare. Sunt acei oameni care incurajeaza ideile creative, consolideaza reputatia unor branduri cu renume, schimba comportamente si demonstreaza ca, de cele mai multe ori, o abordare altfel poate face diferenta. Pornind de la experienta pe care o au, la nivel national si international, vom incerca sa conturam noile tendinte intr-un domeniu aflat mereu sub semnul schimbarii.”, a declarat Andreea Paun, Managaing Partner, BusinessMark

Cele doua sesiuni reunesc unii dintre cei mai importanti lideri din industria de marketing si comunicare, cu expertiza la nivel local si international: 

  • MARCIN MOLIN– Country Group Leader South East Europe, Philips
  • RAMONA BRATU– Marketing Manager, Radio ZU
  • LIVIU MARICA– Marketing Manager, ASUS
  • ENIDA SITESCU– Marketing Manager Vichy Romania & Bulgaria, L’OREAL
  • CEZAR GARBEA– Marketing Manager South Europe, Brown-Forman
  • ANDI VANCA– Head of Communications, Electric Castle
  • ANGELICA BARBU– Brand Marketing & Communication Manager, CEZ Romania
  • NICOLAE MOGOS– Head of Marketing and Communication, DECATHLON
  • CIPRIAN STANCU, Founder, Republica BIO 

Invitatul special al acestei editii este PABLO FERREIROS BENNETT – PhD in Marketing, Sales & Marketing Expert, International Speaker & Advisor, care va discuta despre adaptarea companiilor la transformarea digitala, metode pentru cresterea vanzarilor si va oferi exemple de strategii de consolidare a brandurilor.

Conferinta este dedicata managerilor de marketing, PR si Social Media, digital managerilor, brand managerilor, antreprenorilor, directorilor generali si executivi, reprezentantilor comunitatii creative. 

Inscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de inregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Publicat în Noutati

Gabriela Dobre este unul dintre primii absolventi certificati ai singurului  program de training certificat international in Customer Experience. Gabriela lucreaza in prezent ca responsabil pentru Cultura si Comunicare  in cadrul Ambasadei Belgiei Delegatia Valonia- Bruxelles 

-Ce ne poti spune despre experienta ta in calitate de cursant la Customer Experience?

A fost o experienta frumoasa, mi-am dorit foarte mult sa fac acest curs si am fost motivata inca de la inceput. Mi-au placut in mod deosebit modul in care a fost structurat cursul si multitudinea de materiale puse la dispozitia cursantilor. Datorita faptului ca organizez evenimente care se desfasoara inclusiv seara sau in weekend, flexibilitatea cursului a reprezentat un avantaj, pentru ca mi-a permis sa-mi organizez timpul dedicat studiului in functie de programul propriu, avand totusi termene limita care impun disciplina.

Interactiunea cu profesorul alocat in cadrul programului a fost esentiala pentru o intelegere in profunzime a informatiilor si realizarea lucrarii finale. Mi s-a parut provocator modul acesta de lucru, in care profesorul mai degraba pune intrebari decat sa ofere raspunsuri. De-a lungul procesului de evaluare, a trebuit sa refac structura lucrarii si sa modific abordarea anumitor aspecte, dar rezultatul final a recompensat efortul de a raspunde unor cerinte foarte stricte din partea profesorilor.

 

-Cu ce a schimbat perspectiva ta asupra marketingului acest curs?

Nu pot sa spun ca mi-a schimbat perspectiva, ci ca mi-a largit-o. Intotdeauna am considerat ca marketingul are rolul esential de a initia si a mentine dialogul intre companie si clienti.

Intotdeauna am considerat ca marketingul are rolul esential de a initia si a mentine dialogul intre companie si clienti. 

Mi-am dat seama mult mai bine de nevoia de a personaliza cat mai mult acest dialog, tinand cont de preferintele clientilor si de modul si ritmul in care doresc sa interactioneze cu organizatia. In acest demers, automatizarea marketingului mi se pare o oportunitate valoroasa, caci ofera posibilitatea de a crea relativ usor interactiuni relevante pentru clienti.

Dupa acest curs, am inteles ca prezentul definit de oportunitati digitale si de abundenta informatiei este o provocare pentru marketing, care deseori trebuie sa foloseasca solutii IT inovative pentru a oferi clientilor experiente personalizate si simplificate la maximum, astfel incat efortul lor in interactiunea cu organizatia sa fie cat mai mic.

 

Ce ti-a placut cel mai mult?

Imaginea de ansamblu a ceea ce inseamna experienta clientilor. Atat cursul, cat si materialele de studiu puse la dispozitie m-au ajutat sa inteleg ca experienta clientilor nu este responsabilitatea exclusiva a departamentului de marketing, sau a oricarui alt departament, ci a companiei in ansamblul ei. Din punctul meu de vedere, o companie are un avantaj in a oferi o experienta superioara clientilor in momentul in care reuseste sa depaseasca o organigrama deseori foarte complexa, astfel incat sa transmita in exterior o imagine unitara si sa asigure o interactiune cu clientii cat se poate de usoara. Viziunea si leadershipul au in acest caz un rol esential.

Experienta clientilor este determinata de modul in care o companie functioneaza in interior.

De asemenea, mi s-a parut foarte interesant accentul pus pe rolul angajatilor in experienta clientilor. Dincolo de fisa postului, este necesara o motivatie personala pe care multe companii reusesc sa o dezvolte printr-o cultura organizationala care devine sursa de inspiratie pentru angajati. Experienta clientilor este determinata de modul in care o companie functioneaza in interior.

 

-Ce ti-ai propus sa faci altfel in activitatea ta dupa ce ai finalizat aceste cursuri?

As dori sa ma implic in mai multe proiecte in care experienta clientului este vazuta ca strategie a companiei. Vorbesc aici despre un rol interdepartamental care ofera o viziune de ansamblu asupra experientei clientilor si a factorilor care o influenteaza decisiv.

Pe de alta parte, vreau sa integrez mai mult tehnologia in activitatile de marketing si de comunicare. Mi se pare foarte importanta implementarea de solutii IT care sa permita captarea si analiza datelor, realizarea campaniilor, masurarea indicatorilor si evaluarea bazata pe rezultate masurabile.

 

-Care sunt companiile pe care le admiri cel mai mult in abordarea lor legata de managementul experientei clientilor si de ce?

As incepe cu Netflix, pentru ca ofera una dintre cele mai usoare, consistente si relevante experiente in mediul online. Accesul la platforma este foarte simplu, iar continutul este optimizat pentru orice dispozitiv (desktop, tableta, smartphone, smart TV). Recomandarile de continut sunt personalizate si discrete. Iar strategia lor de social media este coerenta cu imaginea companiei in ansamblu.

Bitdefender se remarca prin modul in care intelege si abordeaza experienta clientilor. Pe langa usurinta de a achizitiona, instala si folosi produsele acestei companii, precum si flexibilitatea solutiilor oferite, ma impresioneaza seriozitatea si angajamentul pentru garantarea calitatii solutiilor oferite. Iar campania #OameniiBD (Oamenii Bitdefender) arata o cultura organizationala moderna, deschisa, menita sa sporeasca increderea clientilor in companie.

Starbucks este o companie pe care o admir prin prisma deciziei de a se concentra pe oferirea unei experiente in spatiile proprii, si nu in online. Acum multi ani, am intrat prima data intr-o cafenea Starbucks din Germania si a fost o experienta memorabila. Am fost impresionata de designul interior care transmitea multa caldura, de muzica buna care se auzea in surdina, de contactul cu angajatii care faceau tot posibilul pentru a oferi o experienta personalizata clientilor. Experienta mea superioara s-a datorat faptului ca angajatii au inteles si exprimat cultura organizationala, asa cum este ea rezumata de catre Howard Schultz (Presedintele executiv al Starbucks): We are not in the coffee business serving people, but in the people business serving coffee.”

Publicat în Interviuri

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.