Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Miercuri, 03 Octombrie 2018

Cum va ajuta un curs de marketing strategic certificat international si cum se poate studia la distanta fara a abandona nici cariera de mamica si nici prioritatile de la serviciu?

Pentru multi dintre cei interesati sa se perfectioneze cu un curs de marketing acreditat, dilemele sau intrebarile vitale inainte de a se inscrie sunt legate de cum isi pot organiza timpul si in ce masura studiul la distanta este o optiune viabila. Multi sunt reticenti la programele similare din Romania. Cum functioneaza insa metoda britanica adusa in Romania de Institutul de Marketing? Va invitam sa descoperiti povestea Cristinei Vranceanu care, inainte de a aduce pe lume al doilea copil, s-a ambitionat sa urmeze si un curs de marketing strategic finalizat cu un examen scris la British Council. Cu o experienta de peste 10 ani in comunicare si marketing, Cristina se defineste drept un “Strategic and Creative Tech Marketer”, raspunzand la provocari de marketing in zona competitive a tehnologiei la Crescendo International. 

 

Cum te-a ajutat acest curs avansat de certificare internationala si de ce ai ales sa incepi cu modulul de marketing strategic?

 

Am decis sa incep cu modulul de strategic marketing intrucat consider ca orice actiune ar trebui sa aiba la baza o buna strategie – o intelegere a situatiei curente, a obiectivelor si un plan.

Acest curs m-a ajutat, in primul rand, sa inteleg si mai bine diferenta dintre strategie si tactica, o confuzie destul de des intalnita inca in lumea marketingului. In al doilea rand, cursul mi-a oferit insight-uri si instrumente valoroase pentru elaborarea unei strategii de marketing.

 

Cu ce a fost diferit fata de alte traininguri sau variante de studiu la care ai participat?

Ah, acest curs a fost diferit in multe feluri. In primul rand, am optat pentru varianta distance learning, ceea ce a insemnat ca am fost doar eu si materialul de curs, fara un profesor sau un facilitator. Am avut, e adevarat, un sfatuitor, un “advisor” – tutorele meu – si colegi “virtuali”, din toate colturile lumii, dar exeperienta invatarii a fost diferita. In al doilea rand, a fost vorba de calitatea informatiilor, de cantitatea de informatii, dar si de multitudinea de formate in care aceasta a fost disponibila: video, audio, text, print etc.

 

Ce ti-ai propus sa schimbi in proiectele tale de la serviciu dupa acest training profesional?

Mi-am propus sa acord o importanta si mai mare strategiei si etapelor preliminare lansarii unui proiect sau unei campanii. Cred ca accentul tinde sa cada pe executie, pe actiune, pe tactici si se ia mai putin in considerare partea de analiza micro si macro – a pietei, a companiei, a clientilor, a produselor din portofoliu.

 

Ai urmat acest curs intr-o perioada efervescenta la serviciu si acasa, pregatindu-te sa devii mamica. Poti sa ne spui cum ai reusit sa te organizezi pentru studiu? Ai avut un program si o rutina?

 

Da, lucrurile s-au intamplat intr-un ritm dinamic, atat pe plan profesional, cat si personal. In toata aceasta etapa, au fost foarte importante planificarea si disciplina. A fost, de asemenea, esentiala relatia cu tutorele meu. In ceea ce priveste pregatirea propriu-zisa pentru examen, am mizat mult pe simulari – rezolvarea de subiecte in conditii similare celor de examinare pe care cei de la Institutul de Marketing si Oxford College of marketing pun foarte mare accent.

 

Descoperiti programul in marketing strategic certificat international oferit in Romania de Institutul de Marketing alaturi de Oxford College of Marketing si Chartered Institute of Marketing (CIM) unde termenul de inscriere la varianta blended learning este 20 octombrie!

Published in Interviuri

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.