Articole filtrate după dată: Marți, 28 August 2018

Deadline-ul pentru inscrierea in competitia Young Drummers pentru cel mai bun si creative poster (afis) este 10 septembrie 2018.

Competitia Young Drummers se adreseaza tinerilor artisti cu varsta sub 30 de ani. In acest an, artistii au primit ca tema crearea unui poster care promoveaza orasul Pirano din Slovenia pe baza sloganului “Pirano – orasul lui Tartini”. Scopul temei este prezentarea orasului Pirano ca unul dintre cele mai autentice orase mediteraneene care ofera mai mult decat atractiile turistice cunoscute, mai precis: experiente de neuitat si evenimente culturale, inclusiv cele asociate cu Giuseppe Tartini –artist celebru si un talentat violinist si compozitor nascut in Pirano.

Lucrarea inscrisa trebuie sa tina cont ca tema si sloganul vor fi folosite in toate canalele de comunicare (digital media, brosuri, reclame, etc.), dar si sa fie relevanta pentru cele trei tipuri de audienta: turisti din Slovenia, turisti din afara tarii si presa internationala. Autorul celui mai bun poster va fi premiat cu suma de 3.000 euro din partea orasului Pirano, precum si un bilet de intrare la festivalul Golden Drum din 2019. Castigatorii locurilor 2 si 3 vor primi si ei un bilet la urmatoarea editie a festivalului. Premiile vor fi inmanate incadrul Festivitatii Golden Drum Awards, pe 19 octombrie 2018. Toate afisele care intra in competitie vor fi expuse intre 17 si 19 octombrie, anul acesta, pe durata celei de-a 25-aeditii a Festivalului Golden Drum.

Lucrarile de anul acesta vor fi jurizate de cinci experti recunoscuti la nivel international in industria creativa: Josefine Richards – Presedinte (Director de Creatie, INGO Stockholm, Suedia), Mitja Bokun (Ilustrator si Director de Creatie, Slovenia), Zofia Bugajna-Kasdepke (Business Development Director, MSLGROUP CEE, Polonia), Johannes Newrkla (Managing Partner si Co-fondator, Merlicek&Grossebnersi CEO, Bluetango, Austria), Mag. Igor Novel (Director, Tourist Board Portorož, Slovenia).

Festivalul Golden Drum va avea loc anul acesta intre 17 si 19 octombrie la Portorož, Slovenia.

Afla mai multe despre competitie aici - https://goldendrum.com/competition/young-drummers-competition/,iar despre festival aici -www.goldendrum.com.

Publicat în Noutati

Roma, 20 august 2017 – Grupul Enel a fost inclus in prestigiosul clasament ”Companii care schimba lumea”, pentru al treilea an din cei patru ani de existenta al acestui top al companiilor din lume care au un impact social pozitiv prin activitati care constituie un element intrinsec al strategiei si operatiunilor lor de business. Enel ocupa pozitia 28 din 63 de companii incluse in clasament in 2018, fiind singura companie italiana inclusa in editia din acest an. 

Publicatia Fortune a apreciat Enel pentru angajamentul constant in domeniul energiei regenerabile, confirmat de portofoliul de generare cu emisii zero, care reprezinta acum mai mult de jumatate din productia globala de electricitate a Grupului (51%). Mai mult, clasamentul evidentiaza strategia Open Power a companiei Enel, ce presupune consolidarea rolului de promotor al “tehnologiilor si tacticilor verzi alaturi de numerosi parteneri la nivel global.”

Francesco Starace, CEO si Director General Enel a spus: “Prezenta Enel pentru a treia oara in clasamentul Fortune ‘Companii care schimba lumea’ reprezinta o confirmare a rolului pe care il are Grupul ca initiator al schimbarii si ca lider in tranzitia energetica la nivel global. Fortune evidentiaza cum strategia noastra Open Power functioneaza ca o platforma care ajuta la solutionarea celor mai mari provocari pe care lumea le are de infruntat. Pentru a ne creste impactul in toate initiativele de inovare si sustenabilitate la nivel global, Enel colaboreaza cu o retea de companii nou-infiintate aflata in continua crestere si cu parteneri industriali si din domeniul academic. Prin intermediul celor 8 Centre de Inovare, Enel a lansat 147 de proiecte alaturi de companii start-up, din care 39 au evoluat la faza de dezvoltare industriala in ultimii trei ani.” 

Clasamentul „Companii care schimba lumea” a fost lansat de publicatia Fortune in urma cu patru ani pentru a sublinia credinta sa conform careia capitalismul ar trebui celebrat pentru puterea sa de “prospera facând bine celorlalti”. Fortune incepe procesul cu un apel deschis pentru nominalizari din partea organizatiilor de business, academice si non-profit din toata lumea, in parteneriat cu, printre altele, FSG, o firma de consultanta non-profit in sfera impactului social, Initiativa de Valoare in Comun, o platforma globala pentru organizatiile care cauta solutii de business pentru provocarile sociale, cât si cu Profesorul Michael E. Porter de la Harvard Business School. 

O echipa de jurnalisti de la Fortune evalueaza si stabileste locul companiilor in clasament in functie de patru factori:

  • Criteriul impact social cuantificabil defineste scara, natura si durabilitatea impactului pe care il are compania intr-o problema sociala specifica;
  • Rezultatele de business definesc beneficiul pe care eforturile cu impact social il aduc companiei;
  • Gradul de inovare masoara nivelul de inovare al companiei in comparatie cu companii care activeaza in aceeasi industrie si daca alte companii i-au urmat exemplul;
  • Integrarea corporativa defineste gradul in care eforturile unei companii se integreaza in strategia generala a acesteia si cât de bine este comunicata strategia la toate nivelurile de activitate. 

Grupul Enel este clasat, de asemenea, pe locul 83 al Indicelui Fortune Global 500 al celor mai mari companii din lume. Este inclus in lista de 24 de ani, pe baza rezultatelor financiare solide 

Pentru a vedea clasamentul complet Fortune, va rugam sa accesati http://fortune.com/change-the-world

 

Publicat în Noutati

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.