Anunturi mai lungi, rezultate organice cu descrieri extinse Recomandat

16 Mai 2016
2651 ori

Pentru ca online-ul este un domeniu dinamic, Google ne surprinde in fiecare luna cu ceva nou. Dupa ce in aprilie au aparut primele teste de anunturi extinse, luna aceasta anunta modicari si in SERP, cu titluri lungi si descrieri elaborate. 

Anunturi cu mai multe caractere si display URL complex

Pana in prezent, titlul unui anunt in rezultatele platite putea fi mai lung atunci cand se folosea keyword insertion sau cand prima linie de descriere continea un semn de punctuatie. Din luna aprilie insa, Google testeaza un Beta in care titlul anuntului este cu mult mai lung, evoluand de la cele 25 de caractere la 60 de caractere iar descrierea permite utilizarea a 80 de caractere. 

URL-ul afisat va avea o noua structura. Diferit de formatul actual, de tipul mysite.ro/Oferte, noua structura de URL vizibil va avea doua directorii in numele domeniului astfel mysite.ro/Oferte/Ceasuri_Femei.

Acest format de anunt extins raspunde comportamentului utilizatorilor care lanseaza din ce in ce mai multe cautari de pe mobil. Cu aproximativ 50% mai mult spatiu ocupat de anunt, forma extinsa de anunt da ocazia advertiserilor de a sublinia avantajele serviciilor sau produselor promovate.

 

 

Din testele efectuate pana in prezent, s-a observat o crestere cu 20% a ratei de click si o experienta pe mobil imbunatatita. Daca asociem aceasta modificare cu excluderea anunturilor de pe partea dreapta a rezultatelor de cautare, advertiserii au mai multa vizibilitate si mai multe sanse de a convinge publicul tinta cu oferte detaliate.

Rezultatele organice – titluri si descrieri extinse

Titlurile din rezultatele organice au crescut la 70-71 caractere, de la 50-60 caractere cat erau folosite inainte, ceea ce inseamna ca se pot adauga unul-doua cuvinte suplimentare in tag-uri.

Meta descrierile au beneficiat si ele de un update, astfel s-a crescut dimensiunea cu 100 de caractere pe linie si s-a extins numarul de linii de la 2 la 3, creand o ocazie buna de a exploata acest spatiu si de a realiza o descriere convingatoare pentru potentialii clienti. Totusi cum este vorba de un beta, iar Google poate in orice moment reveni la formatul initial, specialistii din domeniu ne sfatuiesc sa nu ne concentram inca toate eforturile in aceasta directie deoarece la orice moment se poate reveni la formatul initial. Desi s-a identificat si in cazul acestei modificari o evolutie pozitiva a CTR-ului, in functie de rezultatele finale ale testului, noul format poate fi adoptat sau abandonat.

                  

Daca vrei sa afli mai multe despre AdWors, Search Enginge Marketing si cum poti folosi produsele Google pentru a iti creste afacerea, te astept la cursul Marketing prin Google din data de 7 iunie, unde vom discuta cele mai noi tendinte si solutii din mediul digital.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Elena Dobre

In februarie 2013, Elena​ Dobre a revenit in Romania pentru a se alatura agentiei Conversion Marketing, unde a gestionat unele dintre cele mai mari bugete de marketing online din Romania, pentru clienti precum eMag, Flanco, Autovit, OLX, Oriflame.

In prezent, Elena lucreaza independent in consultanta de marketing online si promovare PPC. In calitate de trainer certificat Google, Elena participa la evenimente de promovare a marketingului online in facultatile din Bucuresti, Timisoara si Brasov.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.