Articole filtrate după dată: Septembrie 2019

Realitatea augmentata si noile tehnologii sunt din ce in ce mai prezente in lumea editoriala, multiplicand modurile in care putem citi si intelege un text, prin care putem patrunde in lumea unor personaje si a unor povesti.

Samsung Romania lanseaza in aceasta toamna o noua experienta captivanta cu dARe by Samsung: Selfie cu elfii, prima carte de poezie pentru copii, in realitate augmentata, din Romania. Noua carte, semnata de Carmen Tiderle, este o initiativa de sustinere a consumului istet de tehnologie, care demonstreaza ca universul cartilor printate nu se pierde in lumea internetului si a multitudinii device-urilor, ci dimpotriva, tandemul carte-tehnologie poate functiona armonios, intr-o maniera complementara si inovatoare.

Fiecare ilustratie din carte poate fi scanata cu dARe by Samsung, imbogatind experienta de lectura pentru cei mici si cei mari si incurajand, astfel, apropierea intre copii si parinti, prin intermediul tehnologiei, dar si dezvoltarea relatiei dintre copii si carti.

Bucuria de a citi si de descoperi noi aventuri virtuale poate fi experimentata cu ajutorul aplicatiei dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale si facilitator al experientelor augmentate, care ilustreaza cum arta si tehnologia se pot imbina si crea experiente in realitate augmentata.

"Ne bucuram ca am avut ocazia sa contribuim la crearea unei experiente ludice si inovatoare: prima carte de poezii pentru copii, in realitate augmentata, din Romania. Tehnologia are un rol din ce in ce mai important in educatia timpurie. Tocmai de aceea, in calitate de lider in tehnologie, am vrut sa sustinem eforturile parintilor de a petrece cat mai mult timp de calitate impreuna cu copiii lor, intr-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultima generatie. Suntem convinsi ca aceasta modalitate de interactiune va fi o bucurie pentru intreaga familie", a mentionat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung. 

Selfie cu elfii  este un proiect de imaginatie initiat de Samsung Romania. Cartea a aparut la Editura Vellant, sub semnatura lui Carmen Tiderle, ilustratia si layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un continut de realitate augmentata facilitat de aplicatia dARe by Samsung, iar animatiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

"Cand am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, in stilul tau», dar despre tehnologie, mi-a fost putin teama ca e un subiect despre care stiu mai putine decat publicul meu: copiii. Am depasit-o, insa, rapid caci am facut ce fac mereu: incerc sa privesc orice tema din perspectiva lor. Adaug, apoi, din experienta mea de om mare. Asa au iesit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite masini electrice in spatiu, leii care isi comanda mancare online, unicornii si elfii doritori de selfie… Cat despre wow-ul acestei carti, faptul ca putem vedea ilustratiile augmentate cu ajutorul aplicatiei dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii sa se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citesti o carte sa poti vedea si filmul!", a afirmat Carmen Tiderle.

Aplicatia dARe by Samsung  poate fi descarcata gratuit din Google Play si Apple Store, iar cartea poate fi cumparata din librariile Carturesti, fie comandata direct din aplicatie sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Urmariti pagina de event Selfie cu elfii, iar daca vreti sa descoperiti primele poezii augmentate pentru copii, o puteți face la evenimentul de lansare a cartii, sambata, 12 octombrie, incepand cu ora 11.00, la demisolul librariei Carturesti Verona.

 

Publicat în Noutati

Care este secretul succesului marketingului “made in Transilvania” la Reghin si cum sprijina HR-ul activitatile de marketing ale brandurilor IRUM si Maviprod? Povestea brandului romanesc IRUM a inceput inca din 1953, iar actuala conducere a reusit sa-l tina in viata cu determinare si investitii permanente in formarea angajatilor, care au un centru de cercetare și dezvoltare (IFOR) cu dotari de invidiat. Compania IRUM care duce mai departe traditia, atuurile si valorile unuia dintre putinele branduri industriale romanesti care creste frumos si trece cu succes granitele tarii. Am stat de vorba cu Ioana Cristescu, specialist in relatii publice si care a sustinut compania in trecut si ca inspector de resurse umane despre relatia de sprijin reciproc intre marketing si HR.

Intr-o perioada in care multe companii romanesti se inchid, IRUM si Maviprod sunt motiv de mandrie nu doar in Mures sau in Transilvania, cat si in toata tara. Cat de mult contribuie marketingul si HR-ul la acest success?

Este, într-adevăr o perioadă cu multe schimbări, cu treceri de la metode de lucru sau de promovare convenționale, către metode noi, moderne, mult mai accesibile, dar și mult mai volatile. Departamentele de marketing și HR sunt foarte importante pentru succesul companiei, fiind mici motoare, care angreneaza și alte departamente în activitatea lor.

Cum sprijina HR-ul activitatea de marketing a companiilor IRUM si Maviprod?

HR-ul este sufletul companiilor, de acolo începe practic să bată inima. Profilul celor două companii este destul de diferit, IRUM fiind bazat pe producție, iar Maviprod pe distribuție. Trebuie acoperită astfel o plajă foarte largă de posturi, fiecare cu atribuțiile și particularitățile lui. Pentru ca echipa de marketing să aibă ce arăta către exterior, având în vedere faptul că principiile care guvernează acest grup de firme sunt adevărul, munca cinstită, și respectul față de client, atunci departamentul de HR trebuie să se asigure că aduce la lucru cei mai buni oameni.

In marketing masuram mult loialitatea, retentia clientilor nostri, iar mai nou, cu media sociala suntem obsedati de “engagement” si de experienta oferita clientilor. Si bunul simt si practica si studiile arata insa ca exista o legatura itala si necesara intre satisfactia si loialitatea angajatilor si loialitatea clientilor. Ca doar un angajat motivat , stimulat si cu libertate de actiune poate atrage si pastra client. Faimosul dicton al lui Richard Branson este “Clients first, employees second, shareholders third.” . Cum si in ce investiti pentru a pastra si loializa angajatii?

IRUM este o companie cu tradiție, având deja peste 65 de ani de activitate. În tot acest timp s-a format o imagine destul de clară în zona noastră de acțiune. IRUM este văzută ca o companie serioasă, care își respectă angajații și clienții, care oferă condiții de lucru la nivel european și care pune pe primul loc omul, nu utilajul sau încasările. Atât pe partea de angajați, cât și de clienți putem afirma cu mândrie că avem deja a doua generație cu care colaborăm, practic din “tată în fiu”, ceea ce considerăm că este cea mai sănătoasă confirmare pe care o putem primi.

Apar probleme intre departamente si cum le rezolvati sau cum sustineti rezolvarea lor?

Apar mici discuții, situații care se rezolvă în general pe loc și care nu genereaza probleme de funcționalitate. Câteva dintre cauze pot fi diferența de vârstă (avem angajați de la 18 ani la 65 de ani), de mentalitate (generații diferite), de educație (cândva angajații veneau mult mai bine pregătiți după terminarea studiilor, acum mai mult îi instruim după ce ajung în fabrică).

Care sunt activitatile comune cu angajatii implicatiin marketing si vanzari?

Cam toate activitățile angajaților de la departamentul de marketing sunt comune cu cele ale colegilor de pe vânzări. Primele care îmi vin în minte ar fi materialele de promovare printate (broșuri, flyere, cataloage), evenimentele indoor sau outdoor dedicate clienților, participarea la târgurile agricole și forestiere, atât în țară, cât și în străinătate, stabilirea campaniilor de promovare, etc.

Cat de mult conteaza central de training si excelenta dezvoltat de companie pentru moralul, performanta si rententia angajatilor?

Conteaza foarte mult. Cu cât ești mai sigur că știi foarte bine ce ai de făcut și că ai la dispoziție toată informația necesară și mijloacele logistice de a pune în practică sarcinile de lucru, cu atât ești mai motivat. Angajații noștri sunt genul de oameni care își doresc să învețe, să evolueze, iar compania îi susține și le pune la dipoziție toate cele necesare.

 Angajatii IRUM si Maviprod sunt sprijinit de companie prin training de marketing dedicat.

Publicat în Interviuri

Carti de marketing

SOSTAC ®, Ghidul tau perfect pentru un plan de marketing digital

SOSTAC ®, Ghidul tau perfect pentru un plan de marketing digital

04 Iunie 2020

Cum aducem claritate in strategie in vremuri in care fara marketing digital ne omoara criza economica? Asta daca supravietuim Covidului. Cum aducem simplitatea in complexitatea canalelor digitale? Cum adaptam rapid un plan suficient de detaliat, care sa poata fi si implementat si sa produca rezultate?  Mica dar cuprinzatoarea carte a lui PR Smith, SOSTAC®, Ghidul tău perfect pentru un plan de marketing digital” poate aduce solutii palpabile. Mnemonicul modelului de planificare te ajută ca practician să-l vinzi oricui - client, manager, board- iar ca manager ocupat sa-ti adaptezi, revizuiesti si limpezesti strategia la tsunami-ul din jur.  Prin exemple si studii de caz, te inspira si te ajuta sa urmaresti cum integrarea digitala prinde contur si aduce rezultate prin tactici duse la...

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.