Angajat versus freelancer

In 4 si 5 noiembrie 2016, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara (CRAFT), asociatia Ctrl-D organizeaza cea de-a doua editie a evenimentului „Cariera in Ctrl”. Tema acestei editii este „Angajat vs Freelancer” si se adreseaza comunitatii creativ-digitale. In cadrul conferintei vor fi dezbatute astfel statutul de angajat, respectiv cel de freelancer, in contextul noilor schimbari de pe piata muncii, dar si al celor economice, tehnologice si culturale.

 

In prezent, multi specialisti se confrunta cu dificultatea de a alege intre statutul de angajat si cel de freelancer. Conferinta „Cariera in Ctrl” isi propune in aceasta editie sa analizeze - de la avantaje si dezavantaje, atat din punct de vedere profesional, cat si personal, la aspectele legale si financiare pe care le implica statutul de angajat, respectiv de freelancer, pana la oportunitatile pe care le rezerva viitorul - cele doua optiuni de cariera.

4 noiembrie: Angajat vs Freelancer - Argumente pro si contra, Cui apartine viitorul: tendinte si previziuniCe trebuie sa stii din punct de vedere juridic si financiar?Ce ti se potriveste mai bine: Freelancer sau Angajat? (dezbatere). 

Speakeri (confirmati pana in prezent): Gabi Lungu (Co-fondator si Creative Director la Okapi Studio), Andra Ailincai (Event Strategist la IBM Global Marketing Center), Sorin Bechira (freelancer, designer multimedia), Romanita Oprea (freelancer, consultant PR si jurnalist), Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] si organizator tim.js) si Georgiana Gligor (Large-scale Application Architect, CTO si Co-fondator Tekkie Consulting).

Moderator: TEO, comediant la Nimic Nou/Sector 7 si Intre Showuri.

5 noiembrieCat valorezi? Despre (re)nume, reputatie profesionala si branding personal, Freelancing si aspectele legale, Managementul timpului. (workshopuri)

Traineri (confirmati pana in prezent): Stefan Liute (Co-fondator Storience si Strategy Director, Storience UK) si Szilard Asztalos (Co-fondator si Partener Asztalos & Crisan).

Organizatorii lanseaza si un apel de participare la un studiu care va lua pulsul industriei si va determina ce presupune, cu adevarat, viata de angajat, ori freelancer. Participarea la studiu se poate face prin completarea chestionarului Cariera in Ctrl de la acest link - timpul necesar fiind de aproximativ 5 minute.

Cariera in Ctrl: Angajat vs Freelancer este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii, prin programul „CultIN”. Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierile se fac pe site-ul Cariera in Ctrl 2016.

Ctrl-D este asociatia non-profit dedicata oamenilor de comunicare, developerilor si designerilor din Romania. Misiunea Asociatiei Ctrl-D este de a reprezenta interesele acestei comunitati digitale, cu accent pe componenta de educatie si dezvoltare profesionala.

Marketing Focus este partener al conferintei „Cariera in Ctrl”.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cristina Lincu

Cristina Lincu este consultant in comunicare si content writer, cu o experienta de peste 15 ani in marketing, jurnalism si comunicare, atat in Romania, cat si in Spania.

Aici a coordonat activitati de marketing in diferite companii, precum Western Union sau MoneyGram, dar si proiecte dedicate comunitatii romanesti din diaspora („Roman in Lume” – ziar de limba romana, emisiuni, evenimente, site). In on-line administreaza mai multe bloguri, este co-fondator al platformei Chic-Elite.ro, fiind si detinatoarea unui premiu pentru blogging creativ (SuperBlog 2014).

Specializarea in marketing se imbina astfel perfect cu pasiunea si talentul pentru scris.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.