Primul curs de planificare si monitorizare in marketing online Recomandat

12 Iun 2014 Alexandru Marin
2399 ori

Institutul de Marketing lanseaza primul curs intensiv de scurta durata de planificare si monitorizare in marketing online. Programul se adreseaza celor interesati sa inteleaga cum se planifica si cum se evalueaza o campanie de marketing digital care combina notiunile teoretice fundamentale cu exemple si studii de caz. Este un curs practic de marketing digital dezvoltat de Institutul de Marketing impreuna cu agentia de marketing digital Spada.

 

Participantii se vor familiariza cu notiuni si instrumente de baza referitoare la planificarea si evaluarea in marketing digital, de la obiective si pana la indicatori de performanta. Cursul este lansat pe 19 si 20 iunie si este alcatuit din doua module de trei ore fiecare, intre orele 17:00 si 20:00, o varianta potrivita  pentru cei care nu pot lipsi de la serviciu. Cursantii se pot inscrie la un modul (45 Euro+ TVA) sau la ambele module (75  Euro+TVA).

„Cauza principala de esec in cele mai multe campanii digitale nu este creativitatea, ci lipsa gandirii structurate in ceea ce priveste scopul real al campaniei”

"Social media este un add-on al marketingului digital. E un add-on natural, care transforma comunicarea intr-una mai umana, bidirectionala, in care brusc, consumatorii au capatat o voce si pot sa isi spuna parerile public, sa laude sau sa critice companiile. Ca oameni de marketing, asta poate reprezenta fie o problema, fie o oportunitate, iar diferenta dintre cele doua e data de profunzimea cu care intelegem fenomenul social media. Insa, cea mai mare greseala este sa presupunem ca succesul in social media este discutabil. Pentru ca nu este! Nu e niciodata discutabil cat timp avem obiective si stim sa citim indicatorii de performanta potriviti. Iar cursul de fata  incearca sa raspunda exact  acestei nevoi." – spune Andrei Rosca (Spada).

"Aces curs este gandit pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de marketing digital sa-si clarifice tintele si sa se concentreze pe ceea ce conteaza in evaluare. Sunt foarte multe date care se pot masura in marketing online si este important sa nu te pierzi in ele. Exista initative de marketing online tot mai bine facute. Multa lume a inceput intuitiv sau nu sa activeze in online si social media, dar putini sunt cei care au o agenda clara. Problema principala ramane inchegarea  tuturor eforturilor intr-un plan care sa contribuie masurabil la realizarea obiectivelor  de business ale organizatiilor. Cauza principala de esec in cele mai multe campanii digitale nu este creativitatea, ci  lipsa gandirii structurate in ceea ce priveste scopul real al campaniei. In egala masura si lipsa unui set de indicatori cu care sa identificam potentialul succes sau esec al acesteia.”  – spune Oana Sav (coordonator  si trainer Institutul de Marketing).

Despre Institutul de Marketing

Institutul de Marketing a fost creat in parteneriat cu Oxford College of Marketing pentru a oferi sprijin local in Romania tututor marketerilor interesati sa-si creasca performanta profesionala la standarde internationale prin calificari CIM (Chartered Institute of Marketing). Pregatirea pentru calificarile CIM le confera marketerilor instrumente, abilitati si cunostinte pentru a fi mai buni la locul lor de munca si pentru a ajuta companiile in care lucreaza sa fie mai profitabile.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.