5 companii cu strategii digitale de succes in 2014

23 Oct 2014
12054 ori
Unele companii au reusit sa atraga atentia clientilor, dar si a specialistilor, cu campanii de marketing digital inspirate. Astfel, cu creatie si executie de calitate se pot lauda anul acesta destule branduri.

Econsultancy.com rasplateste cu note bune 18 dintre acestea, din care va prezentam primele 3 exemple:

1. AO.com  
Acest magazin online de electrocasnice din Bolton a optat pentru un design diferit, si-a crescut pagina de Facebook la peste 1,5 milioane de fani in doi ani si a promovat eficient serviciul care-l diferentiaza - livrarea gratuita, chiar si in weekend.

2. ASOS  si-a schimbat layoutul in 2013, aducand functii noi, in special video. Magazinul online a beneficiat si de o campanie speciala - #bestnightever  - care a fost intampinata pozitiv pe toate platformele sociale. ASOS e unul din putinele magazine care se poate lauda cu peste 100.000 de followeri pe Pinterest.

3.MANCHESTER CITY
Echipa de marketing a clubului Manchester City s-a ocupat ca site-ul acestuia sa fie unul extreme de atractiv si sa ofere utilizatorilor o experienta completa. E optimizat pentru toate tipurile de dispozitive mobile, include aplicatii interesante, continut video exclusiv si atractiv. Pe Facebook pagina clubului are peste 16 milioane de fani. Manchester City e unul din cele mai active cluburi pe Google Plus, unde are peste 3,3 milioane de followeri.

Printre cele mai vizibile branduri in ultimele sase luni in Romania se remarca:

4. Telekom Romania
Brandul Telekom Romania a fost lansat pe 13 septembrie printr-un spectacol la care au participat peste 50.000 de romani care au aplaudat cele mai populare vedete ale momentului. Participantii au putut controla ce se intampla in cadrul evenimentului cu ajutorul aplicatiei HAI! (disponibile in Play Store si App Store), care a inregistrat peste 25.000 de descarcari. A acoperit cu magenta cele mai mari spatii publicitate outdoor si indoor disponibile in marile orase, a incheiat o multime de parteneriate cu evenimente importante (IMWORLD, Angajatori de Top, Gala Din Inima pentru Viitor etc). Site-ul a suferit o imbunatatire simtitoare, iar pagina de Facebook Telekom Romania a depasit 800.000 de fani. Succesul va depinde, insa, si de integrarea platformelor Tv & web si, mai ales, de customer care. 

5. Lidl Romania
Cu aproape 1,5 milioande fani, pagina Lidl se poate lauda ca a ajuns printre cele mai vizitate pagini dintre cele ale hypermarketurilor din Romania pe Facebook (de 3 ori mai mult decat pagina Carrefour Romania, de exemplu). Saptamanile tematice promovate online s-au dovedit o idee inspirata, la fel concertele prezentate si, mai nou, platforma wineTunes.ro (unde tu recomanzi muzica, iar Lidl recomanda vinul potrivit) plaseaza Lidl in randul brandurilor cu o prezenta digitala sustinuta in 2014.

Care crezi ca e brandul cu cea mai buna campanie digitala in 2014?Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Anca Macoviciuc

Anca Macoviciuc este Digital Consultant la Institutul de Marketing, specialist in comunicare si marketing online cu peste 10 ani de experienta in online media.

A lucrat ca Project & Content Manager pentru Radio21.ro, Realitatea.net, F5Webcorp (Tabu, 24fun, SuperBebe, Romantica), Romania Libera, Ziare.com, Softpedia si a coordonat diverse proiecte online. Desfasoara proiecte de consultanta ca freelancer in comunicare online. A coordonat departamentul de acreditari TIFF (Transilvania International Film Festival) si s-a ocupat in ultimii ani la acelasi festival de productie video. A produs si realizat emisiuni radio pentru Tananana, Radio 21.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.