De sarbatori, CSR-ul ia amploare

CSR sau Corporate Social Responsibility (responsabilitate sociala corporativa) inseamna contributia pe care companiile o aduc societatii. In esenta, CSR se refera la activitatile pe care o companie le face pentru a-si arata grija si atentia fata de societate in mod practic. In general, beneficiul principal pe care o organizatie il obtine in urma realizarii acestor activitati este castigarea increderii publicului.

 

Exista mai multe feluri de CSR, incepand de la promovarea unei anumite cauze specifice prin alocarea unor resurse financiare si de timp, pana la actiuni filantropice spontane sau voluntariat in comunitate.

Desi sintagma responsabilitate sociala corporativa duce cu gandul la contributia unei organizatii de dimensiuni mari la bunul mers al societatii, exista cazuri frecvente de initiative si din partea companiilor mici si mijlocii, aceste initiative fiind fara indoiala bine-primite. Daca fiecare ar aduce o contributie societatii in raport cu posibilitatile sale, cu siguranta am putea face o schimbare.

Un exemplu de campanie realizata de o companie de dimensiuni mici din zona MARCOM este initiativa „Un Craciun pentru fiecare”. Aceasta este realizata de Vismark, impreuna cu Fundatia Joyo si isi propune sa ii ajute pe 60 de copii de la Fundatia Joyo, care desi au plecat din medii defavorizate, depun zilnic efort pentru a-si depasi conditia, pentru a termina scoala si pentru a trai intr-un mediu normal.

Persoanele binevoitoare de la Fundatia Joyo ii ajuta pe acesti copii cu materiale necesare pentru scoala, indrumare pedagogica, consiliere sociala si psihologica si… bineinteles, o masa calda si o gustare zilnic. Insa, pe langa ajutorul oferit zilnic de catre Fundatie, prietenii nostri au luat initiativa de a le oferi copiilor un Craciun frumos, pentru a le mentine vie speranta si pentru a le demonstra ca eforturile depuse de ei pentru a-si depasi situatia precara sunt rasplatite.

In data de 20 decembrie, la ora 15:00, Mosul o sa le aduca celor 60 de copii defavorizati cate un cadou de 200 lei care sa contina ghete, manusi, fular, caciula, carti si dulciuri in cadrul unui eveniment in care acestia vor canta colinde.

Pentru ca fiecare copil sa se poata bucura de cadou, apelam la voi, cititorii Marketing Focus, sa va deschideti inima si sa faceti o donatie cat de mica pentru a face ”Un Craciun pentru fiecare”.

Donatiile se pot realiza prin intermediul agentiei la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct in unul dintre conturile Fundatiei, cu urmatoarele mentiuni:

“Sponsorizare - un Craciun pentru fiecare”, in cazul persoanelor juridice si “Donatie - Un Craciun pentru fiecare”, in cazul persoanelor fizice.

RO50 RNCB0068004385810001 – RON - BCR - Sucursala Ghencea
RO23RNCB0068004385810002 – EUR – BCR – Sucursala Ghencea

Mai multe detalii despre campanie puteti gasi la acest link.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.