„Kiddle” promite siguranta pe internet pentru cei mai mici utilizatori

01 Mar 2016
1716 ori

Justificata teama a parintior atunci cand copiii lor navigheaza pe internet are toate sansele sa dispara odata cu aparitia noului motor de cautare „Kiddle” lansat de Google si destinat in exclusivitate copiilor. Astfel, promite Google, nimic din ceea ce copiii nu sunt (inca) pregatiti sa acceseze pe internet nu se va regasi in istoricul paginilor vizitate de acestia.

Kiddle seamana, desigur, cu parintele sau Google, doar ca dispune de o interfata vesela, fundalul alb al sobrului motor de cautare fiind inlocuit cu un peisaj spatial atractiv.

In ceea ce priveste rezultatele cautarilor, acestea au fost filtrate manual de catre editori pentru a-i asigura lui Kiddle o cat mai eficienta functionare in conformitate cu scopurile sale. Astfel, din trei rezultate, primul va fi intotdeauna un site dedicat copiilor (cum este ghidusii.ro), urmatoarele vor fi scrise intr-un limbaj cat mai accesibil, urmând restul siteurilor cu amendamentul ca filtrele Google vor cenzura paginile necorespunzatoare.

De asemenea, cautarile cu ajutorul lui Kiddle vor fi sigure si datorita faptului ca logurile sunt sterse la fiecare 24 de ore si nu se colecteaza nicio informatie personala. Filtrele pentru cuvinte „interzise” (precum „butts”, „poop”, „penis”, „sex”) functioneaza foarte bine. Inclusiv in limba romana. Atunci cand subiectul cautat este unul inofensiv – cum ar fi o vedeta adolescenta – aspectele mai putin „ortodoxe” ale activitatii sale (eventuale poze nud sau indecente care se gasesc cu aceasta pe net) nu vor fi afisate.

Trebuie sa acceptam ca azi copiii au acces tot mai de timpuriu la tehnologie si ca acest lucru face parte din evolutia lor fireasca. Nu ii putem impiedica sa foloseasca internetul, insa nici nu le putem acorda incredere 100%, mai ales ca (inca) nu au discernamant pana la capat. Controlului parental i se adauga acum, spre binele tuturor, instrumentul pregatit de Google pentru a le asigura celor mici o navigare sigura, precum si protectia de care au nevoie atata timp cat sunt singuri in jungla virtuala.

Faptul ca Google a creat Kiddle demonstreaza in primul rand ca pericolele care ii pandesc pe copii pe internet sunt cat se poate de reale si, sub nicio forma, nu mai trebuie ignorate sau subapreciate. Insa acum parintii pot fi mai linistiti atunci cand copiii lor se avanta in aventura world wide web pentru ca, iata, deja au un prim aliat de incredere.  Si inca o inovatie de marketing de la Google la care asteptam rezultatele. 

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cristina Lincu

Cristina Lincu este consultant in comunicare si content writer, cu o experienta de peste 15 ani in marketing, jurnalism si comunicare, atat in Romania, cat si in Spania.

Aici a coordonat activitati de marketing in diferite companii, precum Western Union sau MoneyGram, dar si proiecte dedicate comunitatii romanesti din diaspora („Roman in Lume” – ziar de limba romana, emisiuni, evenimente, site). In on-line administreaza mai multe bloguri, este co-fondator al platformei Chic-Elite.ro, fiind si detinatoarea unui premiu pentru blogging creativ (SuperBlog 2014).

Specializarea in marketing se imbina astfel perfect cu pasiunea si talentul pentru scris.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.