O treime din populatia online din 21 de tari, ingrjorata de securitatea personala

Securitatea personala reprezinta un motiv tot mai mare de ingrijorare, aproape o treime (32%) din populatia online din peste 21 de tari recunoscand ca este preocupata de propria siguranta, in comparatie cu doar zece procente care afirma ca nu are aceasta temere.

 

 

Din chestionarul online realizat de GfK pe baza declaraţiilor a peste 25.000 de persoane despre cat de mult sunt de acord, pe o scara de 1 la 7 puncte, cu afirmatia „Eu sunt mereu preocupat de siguranta și securitatea mea”, rezulta ca ţarile din America Latina (Brazilia – 64%), Turcia (54%) și Rusia se claseaza in primele cinci in topul celor mereu preocupate de securitate, acest lucru fiind corelat cu nivelele superioare de criminalitate, inclusiv ameninţari teroriste (Turcia). Ele sunt urmate de Mexic cu 48 de procente, Argentina (43%) și Rusia (42%). La polul opus se situeaza cetatenii din Suedia, Germania și Olanda care afirma ca se simt cel mai in siguranta. In Suedia, 30% nu sunt de acord cu afirmatia „preocupati intotdeauna”, urmata de Germania și Olanda, cu cate 22 de procente.

In Suedia, barbatii se simt mai degraba in siguranta, cu o treime (34%) fiind in total dezacord cu afirmatia de mai sus, in comparatie cu doar un sfert (26%) dintre femei. In Germania și Olanda, procentele se impart mai uniform intre sexe - in Germania, 24% dintre barbati și 20% dintre femei și, in Olanda, 23% dintre barbati și 21% in cazul femeilor.

La nivel global, femeile sunt putin mai ingrijorate decat barbatii pentru siguranta și securitatea lor - 34%, comparativ cu 30% dintre barbati.

Cu toate acestea, in Hong Kong, Belgia și Olanda, barbatii sunt mai preocupati de securitatea personala decat femeile. In Hong Kong, 39% dintre barbati sunt de acord cu afirmatia (cu trei puncte procentuale mai mult decat in ​​cazul femeilor), in timp ce in Belgia avem 18% dintre barbati (un punct procentual peste femei), iar in Olanda, 11% dintre barbati (patru procente mai mult).

Varsta are un impact redus asupra preocuparilor pentru siguranta personala. Astfel, au declarat ca sunt mereu preocupati de siguranta: 32% dintre cei cu varsta intre 40 și 49 de ani, 31% dintre cei peste 60 ani, 30% dintre adolescentii (15-19 ani) și 29% dintre cei cu varsta de 50-59.

Teama pentru siguranta personala nu se regasește in topul preocuparilor romanilor. Terorismul ii ingrijoreaza pe 7% dintre romani, in vreme ce imigratia pe 4,5% dintre ei, iar fundamentalismul și extremismul religios doar pe 3%.

In ceea ce priveşte situaţia in Romania, un studiu asemanator realizat la nivel naţional pe intreaga populatie arata ca teama pentru siguranta personala nu se regasește in topul preocuparilor romanilor. Terorismul ii ingrijoreaza pe 7% dintre romani, in vreme ce imigratia pe 4,5% dintre ei, iar fundamentalismul și extremismul religios doar pe 3%.

GfK a realizat acest studiu online printre 25.000 de consumatori cu varsta peste 15 ani din 21 de tari: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cehia, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Mexic, Olanda, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie și SUA. Datele sunt ponderate pentru a reflecta componenta demografica a populatiei online de peste 15 ani din fiecare tara.

Datele despre Romania sunt preluate din studiul Consumer Life Report, realizat in urma cu un an pe un eșantion de persoane de peste 15 ani, reprezentativ la nivel national.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cristina Lincu

Cristina Lincu este consultant in comunicare si content writer, cu o experienta de peste 15 ani in marketing, jurnalism si comunicare, atat in Romania, cat si in Spania.

Aici a coordonat activitati de marketing in diferite companii, precum Western Union sau MoneyGram, dar si proiecte dedicate comunitatii romanesti din diaspora („Roman in Lume” – ziar de limba romana, emisiuni, evenimente, site). In on-line administreaza mai multe bloguri, este co-fondator al platformei Chic-Elite.ro, fiind si detinatoarea unui premiu pentru blogging creativ (SuperBlog 2014).

Specializarea in marketing se imbina astfel perfect cu pasiunea si talentul pentru scris.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.