SAP lansează platforma HANA 2

22 Noi 2016 Redactia
2801 ori

Analiza geospatiala cu ajutorul SAP HANA

SAP, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, anunta lansarea SAP HANA 2, care include noi instrumente pentru analiza datelor colectate din surse multiple,  precum si o varianta gratuita dedicata dezvoltatorilor.

Platforma in-memory SAP HANA a fost lansata in 2010, oferind procesarea unor cantitati masive de date intr-un timp mult mai scurt decat solutiile traditionale de gestionare a bazele de date si avand capacitatea de a procesa concomitent atat date tranzactionale, cat si analitice.

SAP HANA 2 va fi lansata catre clienti pe 30 noiembrie, iar o editie express, gratuita, va fi disponibila la scurt timp, pentru a sustine organizatiile in noi proiecte de dezvoltare. Astfel, programatorii pot folosi softul pentru inceput pe propriile calculatoare. 

"In 2010, lansarea SAP HANA a reprezentat un pionierat pentru tehnologia in-memory, iar in ultimii ani aceasta a stat la baza initiativelor de inovatie ale clientilor nostri. Lansarea SAP HANA 2 marcheaza un nou moment cheie pentru industrie, platforma reprezentand motorul transformarii digitale cu succes a companiilor care utilizeaza deja sau vor utiliza solutii SAP", a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP Romania.

Cele mai importante update-uri aduse de SAP HANA 2 sunt in zonele de gestionare a bazelor de date din diverse surse, alaturi de capabilitatile avansate de analiza si dezvoltare de aplicatii. Astfel, au fost aduse update-uri la nivel de securitate si eficientizare a gradului de utilizare a resurselor. De exemplu, noua optiune active/active read-enabled permite companiilor IT sa valorifice si sistemele secundare, folosite anterior doar pentru replicare.

In ceea ce priveste gestionarea datelor, au fost aduse modificari la nivel de integrare a acestora si de stocare pe diverse niveluri. O noua editie a aplicatiei  SAP Enterprise Architecture Designer Web, care ruleaza pe SAP HANA, permite companiilor sa gestioneze arhitecturi complexe de informatii si sa poata vedea potentialul impact al noilor tehnologii inainte ca acestea sa fie implementate.

Noua versiune ofera insight-uri complexe, datorita motoarelor analitice imbunatatite pentru date de tip text, spatiale, grafice sau din streaming. De exemplu, au fost adaugati noi algoritmi pentru analiza predictiva, care sa permita descoperirea de noi pattern-uri si incorporarea unor solutii bazate pe machine learning in aplicatii customizate.

Platforma HANA 2 incorporeaza o serie de update-uri pentru cresterea performantelor in ceea ce priveste analiza textelor – analiza lingvistica, analiza contextuala capabila sa identifice oameni, companii, organizatii, orase sau alte entitati geografice in continutul WEB si sa transforme informatiile nestructurate in date structurate, sau analiza sentimentelor.

Dezvoltatorii vor avea si acces la instrumente cu noi interfete de programare a aplicatiilor (APIs),  care permit extragerea mai multor metadate din documente, pentru analiza, sau ofera functii avansate pentru servere si limbaje.

Noi microservicii SAP HANA in cloud, accesibile prin SAP Hybris as a Service

Utilizatorii microserviciilor in cloud isi pot imbunatati aplicatiile folosind API-uri simple si orice limbaj sau platforma de dezvoltare. Microserviciile sunt livrate prin SAP Hybris as a Service, un serviciu cloud care ofera dezvoltatorilor acces facil la anumite parti de soft, din care isi pot crea propriile produse si servicii.

In prezent, microserviciile SAP HANA in cloud includ caracteristici de procesare a datelor tip text si un serviciu in varianta Beta (Earth Observation Analysis) de procesare cu ajutorul SAP HANA a datelor colectate prin sateliti de catre Agentia Spatiala Europeana (ESA), facilitand astfel accesul la un domeniu nou de business, si anume cel geospatial.

Reasiguratorul Munich Re utilizeaza serviciul Earth Observation Analysis pentru o predictie a potentialului impact generat de datele curente si istorice. “Este greu sa estimezi cand va avea loc un incendiu, insa cu ajutorul datelor geospatiale obtinute de la ESA se pot calcula cu exactitate costurile si riscurile legate de incendii si poate in viitor se pot obtine si anumite probabilitati privind aparitia unor astfel de evenimente”, a declarat Andreas Siebert, head of Geospatial Solutions, Munich Re.

Agentiile guvernamentale si companiile din diverse industrii, de la asigurare si reasigurare, la agricultura, minerit, utilitati si retail pot folosi API-ul livrat prin acest serviciu.

In acest fel, ele pot lua decizii mai bune de business pe baza accesului continuu la date istorice dar si la cele furnizate in timp real de satelitii din intreaga lume. Astfel, decizii precum unde sa fie plasate noi linii de curent electric, sau care este cel mai bun loc pentru anumite culturi agricole sau unde poate fi construit un nou magazin pot avea la baza date si informatii exacte, nu doar supozitii.

 „SAP HANA 2 ofera noi functionalitati pentru managementul datelor si dezvoltarea mult mai rapida a aplicatiilor, iar cu ajutorul SAP Hybris as s Service este de asteptat ca tot mai multi clienti sa-si creeze un nou model de business, stabil, dar in acelasi timp flexibil, prin intermediul acestor aplicatii inovatoare” a adaugat Cristian Popescu, Managing Director SAP Romania.

Despre SAP

Ca lider de piata pe segmentul solutiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajuta companiile de orice dimensiune si din orice tip de industrie sa-si gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite pana la punctele de desfacere, din computer pana la instrumentele mobile de comunicare – SAP transfera oamenilor si organizatiilor increderea si puterea necesare pentru a lucra impreuna eficient si pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel incat sa fie cu un pas inaintea competitorilor. Aplicatiile si serviciile SAP ajuta peste 310.000 de clienti din sectorul public si privat sa gestioneze profitabil operatiunile si resursele, sa se adapteze continuu si sa creasca sustenabil.

Despre SAP Romania

SAP Romania, subsidiara locala a SAP SE, si-a inceput activitatea in 2002, numarandu-se printre primii furnizorii IT locali de top. In ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local si la transformarea digitala a organizatiilor. Astazi, mai mult de 500 de companii din Romania utilizeaza solutii software SAP, din industrii precum utilitati, transporturi, banci, asigurari, retail sau productie. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.