Reclama cu efect imediat. Ecologic

08 Iun 2014
9912 ori

Google si Sainsbury au devenit parteneri intr-o campanie inovativa cu miza ecologica: "Food Rescue". Insight-ul campaniei porneste de la risipa uriasa de mancare careia ii suntem victime cu totii. Numai in Marea Britanie se arunca 4.5 milioane de tone de mancare zilnic. Mai mult, datele de la Google aratau ca numarul cautarilor de retete cu resturi din frigider a crescut cu o treime, dintre care doar 64% erau facute de pe telefoanele mobile. 

 

Campania este sustinuta de o aplicatie in care utilizatorii primesc sugestii de retele pe baza ingredientelor, alimentelor sau resturilor de mancare pe care ar vrea sa le arunce.

Google a pus la dispozitie o tehnologie noua de recunoastere vocala. Reclama va genera un banner expandabil care sa le permita utilizatorilor sa interactioneze cu aplicatia fara maini, indiferent de pe ce dispozitiv o acceseaza.

Campania este monitorizata in timp real. Rezultatele sunt inca nesemnificative, avand in vedere resursele si dimensiunea pietei. Inca o dovada ca marketingul social creeaza si mai multe provocari oamenilor de marketing.

Campania este parte a planului de responsabilitate sociala "20X20" al companiei care cuprinde initiative mai numeroase care sa reduca risipa de hrana incluzand donatii si parteneriate cu ONG-uri de profil cu obiectivul extrem de ambitios de a reduce la zero deseurile pana in 2020.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Oana Sav

Oana Sav este Chartered Marketer si a studiat la Oxford College of Marketing. Este membru al Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie din 2007 si fondator al Institutului de Marketing.

Mai multe din această categorie: Branduri vechi in haine noi »

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.