Sephora: Marketing digital pentru clienti fericiti

10 Iun 2014
16341 ori
Sephora: Marketing digital pentru clienti fericiti Sephora

Provocarile integrarii initiativelor de marketing digital in strategia generala a companiei sunt multe. Victoriosi sunt cei care incearca, incep de undeva, experimenteaza, inainte sa astepte planul perfect. Lucru valabil pentru orice initiativa de marketing acum.

La nivel global, Sephora a lansat cu succes multe initiative de marketing digital iar pe multe le-a asumat ca proiecte pilot. Compania si-a asumat inca de la inceput, cu mandrie, un rol de pionierat. A dat tonul  in industrie pentru fiecare etapa de dezvoltare digitala, de la prezenta online la ecommerce sau marketing mobil. care a debutat in 2010. Strategiile din magazine si cele digitale interfereaza, iar preocuparea companiei este de a crea o experienta cat mai buna pentru consumator, folosind  in egala masura mediul online si offline-ul  si colaborand cu toate departamentele.

 

Unul dintre initiativele recente a fost utilizarea tabletelor pentru cresterea calitatii experientei clientilor in magazin, dar si a performantei fortei de vanzari. Sephora inoveaza din nou utlizand realitatea augumentata intr-un serviciu la care s-a lucrat trei ani. Este vorba de o oglinda 3 D care permite testarea rapida a culorilor si texturilor diverselor farduri, eliminand nevoia de testere. Serviciul a fost lansat in Milano, uramand sa fie extins daca va avea succes.

 

Lumea s-a schimbat iar strategiile de marketing nu mai inseamna planificare si implementarea planului perfect. Important e sa testezi mai mult si sa gresesti mai putin, pe masura ce trece timpul. Viitorul este al celor curajosi si cu initativa iar Sephora face parte dintre ei. Cel putin la nivel global. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Oana Sav

Oana Sav este Chartered Marketer si a studiat la Oxford College of Marketing. Este membru al Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie din 2007 si fondator al Institutului de Marketing.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.