Cum vad strategii internationali in branding pozitionarea si cresterea unui brand?

29 Noi 2018 Redactia
855 ori

Pe 25 si 26 octombrie, REBELS AND RULERS, cea mai complexa conferinta de business si branding a Europei de Est, a abordat, in premiera, in mod holistic, tema branding-ului strategic. Experti internationali de la companii precum PwC, Mastercard, Ogilvy si ING au venit in Romania pentru primul forum global de open branding, unde au transmis marketerilor si antreprenorilor din Romania, Bulgaria, Cehia si UK, beneficiile generate de includerea branding-ului la baza strategiei de business, la baza inovarii si a dezvoltarii.

Printre speakeri s-a numarat si parintele “open branding-ului”, Michael Johnson - cel care a facut primul proiect de rebranding cu adevarat deschis publicului, pentru Mozilla Firefox. Intregul proces de rebranding a fost expus on-line, iar specialistii si vizitatorii blogului Mozilla aveau posibilitatea de a-si lasa feedback-ul si a contribui la directia proiectului. REBELS AND RULERS si-a dorit deschiderea lumii branding-ului, pentru ca aceasta sa fie inteleasa si valorificata de antreprenori, HR manageri, marketeri, creativi si top level manageri. Mesajul evenimentului a fost axat pe colaborarea dintre acesti jucatori, dintre Rebels si Rulers. Doar prin impletirea creativitatii cu strategia, a conservarii caracterului in timpul inovarii si a interactiunii bazate pe emotii, poate un business sa ia avant si sa mentina o linie semnificativa de crestere si conectare la publicul sau.

Pentru a demonstra emotia si expresivitatea de care trebuie sa dea dovada brand-urile, Sonal Dabral, Chief Creative Officer la Ogilvy India a performat un moment de exceptie, cantand si dansand in stilul Bollywoodian. Ulterior, el a transmis elementele cheie care ar trebui sa stea la baza crearii brand-ului si a strategiei de comunicare:

R - sa aiba Radacini in Romania

O - Ocolind ruta folosita de toti ceilalti

M - Made for Romania - creat pentru romani, nu pentru premii

A - cu idei si persoane Ambitioase

N - cu Neinfricare si indrazneala

 I - pornind de la Introspectie

A - All-in

Guido van Garderen, specialist in branding-ul natiunilor, a demonstrat ca fiecare tara are deja un brand, iar chiar daca nu si-l asuma, asocierile sunt deja acolo. Acest lucru a fost demonstrat si de Matt Biespiel (Marketerul anului, care a fost Directorul Global de Brand Development al McDonald’s mai bine de un deceniu, conducand cea mai de succes campanie a brand-ului: “I’m lovin’ it”) cand a ridicat audienta in picioare si i-a rugat sa inchida ochii si sa se gandeasca la cateva brand-uri pe care el le rostea. Concluzia? Peste 90% dintre participanti se gandeau la anumite caracteristici ale brand-ului, iar nu la reclamele aceluia. Astfel, daca brand-ul  tau are o identitate clara, aceea va ramane in mintea clientilor prin toate interactiunile cu el, fie ele la radio, TV, in magazin, la un eveniment, sau in mediul digital.

Ne-am dorit ca REBELS AND RULERS sa evite mentalitatea de scurta durata a evenimentelor din vest si sa prezinte o mana de ajutor real, pe termen lung. Cu alte cuvinte, nu ni se pare de ajuns sa motivam sau sa inspiram oamenii - romanii sunt deja renumiti pentru curaj si determinare. Ce ne lipseste noua, aici in tara, cat si in tarile invecinate, este accesul la informatii practice, la procesele si aplicarile directe care ne pot ajuta sa cream brand-uri valoroase. Brand-urile noastre personale, la nivel de comunitate, brand-ul de tara si, cu siguranta, brand-ul fiecarei companii pot beneficia de o educatie de calitate pe temele de strategie, tehnologie, business si design. Asta ofera evenimentul REBELS AND RULERS - o conferinta unde participantii au plecat uimiti de prezenta Romaniei in aproape toate prezentarile si unde speakerii au plecat impresionati de dorinta noastra la nivel national de a face mai mult, mai bine, pentru generatiile noi de inovatori si creativi.” afirma Flavia Anghel, CEO si redactor-sef Brandingmag, organizatorul evenimentului.

La nivel de continut si organizare, REBELS AND RULERS a fost comparat de speakeri si de participanti cu evenimente internationale precum Cannes Lions, cel mai influent festival dedicat gandirii creative la nivel mondial, sau cu festivalul international de creativitate, Golden Drum. Planul Brandingmag, organizatorul evenimentului, este ca REBELS AND RULERS - 1st Global Forum for Open Branding sa ramana localizat in Romania si sa devina un eveniment de referinta al industriei de branding si marketing globale. Galeria foto a evenimentului este disponibila pe RebelsRulers.com/gallery/.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.