Initiative de marketing responsabil la Coca-Cola

10 Iun 2014
8738 ori

Resposabilitatea sociala  nu mai e o vorba goala, cel putin la nivelul marilor corporatii. Multe companii  au inteles ca trebuie sa se reformeze iar schimbarea trebuie sa fie profunda iar Coca Cola se numara intre cei care persevereaza pas cu pas. 

 

Planul de responsabilitate sociala este fidel valorilor companiei si  are peste opt arii de actiune de la contributii caritabile la materie prima reciclata, de la reducerea consumului de apa si  electricitate  la protectia mediului sau etica si conditiile de lucru. Sunt obiective  care impun schimbari profunde la nivelul integului lant valoric. 

Ca reactie la criticile legate de folosirea masiva a plasticului, Coca Cola a introdus pe mai multe piete  plastic reciclabil si a lansat campanii care sa incurajeze refolosirea sticlelor uzate. Insight-ul a pornit  de la observarea practicilor reale si curente din tari din Asia de a reutiliza sticlele sau de a le transforma in diverse obiecte utile.  Proiectul 2nd Lives, realizat impreuna cu Ogilvy China a debutat cu o campanie in care sunt oferite cutii continand 16 capace care pot transforma sticlele in diverse obiecte utile: pensule, pistoale cu apa, lampi sau ascutitori de creioane.

In iunie  Coca - Cola a lansat in Columbia impreuna cu Centrul International de Fizica din Bogota  frigiderul bio, Bio Coolerun dispozitiv care distribuie bauturi racoritoare fara sa aiba nevoie de electricitate sau baterii bazat pe vechi  metode traditionale de racire. Din pacate, bautura nu este deloc "bio"dar initiativa este remarcabila.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Oana Sav

Oana Sav este Chartered Marketer si a studiat la Oxford College of Marketing. Este membru al Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie din 2007 si fondator al Institutului de Marketing.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.