Samsung lanseaza noi experiente in realitate augmentata: „Selfie cu elfii”, prima carte de poezii augmentate pentru copii

27 Sep 2019 Redactia
408 ori

Realitatea augmentata si noile tehnologii sunt din ce in ce mai prezente in lumea editoriala, multiplicand modurile in care putem citi si intelege un text, prin care putem patrunde in lumea unor personaje si a unor povesti.

Samsung Romania lanseaza in aceasta toamna o noua experienta captivanta cu dARe by Samsung: Selfie cu elfii, prima carte de poezie pentru copii, in realitate augmentata, din Romania. Noua carte, semnata de Carmen Tiderle, este o initiativa de sustinere a consumului istet de tehnologie, care demonstreaza ca universul cartilor printate nu se pierde in lumea internetului si a multitudinii device-urilor, ci dimpotriva, tandemul carte-tehnologie poate functiona armonios, intr-o maniera complementara si inovatoare.

Fiecare ilustratie din carte poate fi scanata cu dARe by Samsung, imbogatind experienta de lectura pentru cei mici si cei mari si incurajand, astfel, apropierea intre copii si parinti, prin intermediul tehnologiei, dar si dezvoltarea relatiei dintre copii si carti.

Bucuria de a citi si de descoperi noi aventuri virtuale poate fi experimentata cu ajutorul aplicatiei dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale si facilitator al experientelor augmentate, care ilustreaza cum arta si tehnologia se pot imbina si crea experiente in realitate augmentata.

"Ne bucuram ca am avut ocazia sa contribuim la crearea unei experiente ludice si inovatoare: prima carte de poezii pentru copii, in realitate augmentata, din Romania. Tehnologia are un rol din ce in ce mai important in educatia timpurie. Tocmai de aceea, in calitate de lider in tehnologie, am vrut sa sustinem eforturile parintilor de a petrece cat mai mult timp de calitate impreuna cu copiii lor, intr-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultima generatie. Suntem convinsi ca aceasta modalitate de interactiune va fi o bucurie pentru intreaga familie", a mentionat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung. 

Selfie cu elfii  este un proiect de imaginatie initiat de Samsung Romania. Cartea a aparut la Editura Vellant, sub semnatura lui Carmen Tiderle, ilustratia si layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un continut de realitate augmentata facilitat de aplicatia dARe by Samsung, iar animatiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

"Cand am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, in stilul tau», dar despre tehnologie, mi-a fost putin teama ca e un subiect despre care stiu mai putine decat publicul meu: copiii. Am depasit-o, insa, rapid caci am facut ce fac mereu: incerc sa privesc orice tema din perspectiva lor. Adaug, apoi, din experienta mea de om mare. Asa au iesit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite masini electrice in spatiu, leii care isi comanda mancare online, unicornii si elfii doritori de selfie… Cat despre wow-ul acestei carti, faptul ca putem vedea ilustratiile augmentate cu ajutorul aplicatiei dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii sa se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citesti o carte sa poti vedea si filmul!", a afirmat Carmen Tiderle.

Aplicatia dARe by Samsung  poate fi descarcata gratuit din Google Play si Apple Store, iar cartea poate fi cumparata din librariile Carturesti, fie comandata direct din aplicatie sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Urmariti pagina de event Selfie cu elfii, iar daca vreti sa descoperiti primele poezii augmentate pentru copii, o puteți face la evenimentul de lansare a cartii, sambata, 12 octombrie, incepand cu ora 11.00, la demisolul librariei Carturesti Verona.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.