Alina Martinescu

Alina Martinescu este Junior Brand Manager la Ursus Breweries. Are o experienta in marketing de opt ani, in domeniile cercetarii de piata, inovatiei si managementului de brand.

Ursus Breweries a lansat avand-o pe Alina coordonator de proiect, initiative legate de branduri cum ar fi: Redd’s Cranberry, Ursus Cooler si Redd’s Mojito, inovatii de impact asupra marcilor carora le-au fost dedicate si cu vizibilitate in piata de bere. A fost implicata in dezvoltarea si implementarea de campanii integrate si in campania care a sustinut lansarea portoliului de importuri al Ursus Breweries ( “Jurnalul unui connaisseur”)

“Crede si nu cerceta“ este un dicton valabil pentru religie, la marketing cred ca este bine sa fie invers: cerceteaza inainte de a crede ceva.

Fie ca este vorba de a face o analiza pentru elaborarea unei strategii, de a face monitorizare si evaluare a unui plan de marketing sau de a lua decizii, de fiecare data avem nevoie de date.

Cum se da un feed-back constructiv-argumentat catre agentie pe marginea propunerilor de concepte sau altor propuneri creative? Cred ca sunt doua “capcane” in care un brand manager poate “cadea” in acest demers: una este sa dea feed-back ambiguu, iar a doua este sa ofere feed-back executional. De obicei feed-back-urile ambigue sunt formulate astfel: “acestei propuneri parca ii lipseste ceva“... si ce ar putea sa faca agentia sa nu-i mai lipseasca?! Exemple de feed-back executional sunt: reformularea exacta de texte, indicatii pentru vizualuri foarte punctuale” scrieti mai mare mesajul si mutati-l in stanga”, etc.

Cand dezvoltam o campanie, unii dintre noi suntem mai axati pe latura creativa, altii suntem axati pe atingerea obiectivelor pe care le avem. Indiferent in ce latura ne gasim, sunt cateva aspecte de baza ale unei campanii, pe care le stim foarte bine, dar de care mai uitam cand incepem sa lucram. Despre ele scriu in cele ce urmeaza, bineinteles vazute din punctul meu de vedere.

Revista Marketing Focus a fost lansata de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing:comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Aboneaza-te la revista Marketing Focus pentru a fi la zi cu resurse si informatii din domeniu.