Doriti sa fiti parteneri cu noi?

Publicitate, proiecte speciale, sponsorizari - Eduard Stancu, Director dezvoltare - eduard@marketingfocus.ro

Digital Marketing, Mobile Marketing, New Media - Anca Macoviciuc - anca@marketingfocus.ro

Interviuri – Mihaela Pantea – mihaela.pantea@marketingfocus.ro

Evenimente - evenimente@marketingfocus.ro

Stiri, communicate de presa - redactia@marketingfocus.ro

Articole filtrate dupa data: Mai 2021

Revenim cu seria de interviuri CEO Marketer și redăm o discuție avută cu Vlad Șuteu, CEO Gumzzz, un startup de health tech care construiește soluții digitale inovatoare pentru industria dentară globală. Cu experiență și studii internaționale în Danemarca și Marea Britanie, Vlad Șuteu este unul dintre antreprenorii de urmărit din industria digitală care are bakground solid în marketing. Cum l-a influențat marketingul în drumul său antreprenorial, cum vede sistemul de învățământ local în comparație cu cel internațional, dar și care ar fi viziunea sa de marketing pentru țara natală vă invităm să citiți în interviul de mai jos.

Care sunt top provocări de marketing la nivel operațional?

Într-un business, marketingul joacă un rol mult mai important decat mulți antreprenori vor să înțeleagă. Trăim într-o societate de consum, în care suntem expuși zilnic la mii de produse și servicii într-un context în care puterea noastră decizională, de cele mai multe ori, se învârte în jurul volumului și nu al unei decizii binare de a cumpăra sau nu.

Una dintre principalele provocări este să poți oferi clienților tăi o experiență 100% construită în jurul nevoilor, un context în care ei pot crea o conexiune cu brandul tău.

Pentru a realiza asta, este nevoie de timp să le înțelegi nevoile și dorințele, să construiești și să consolidezi echipa potrivită care poate să implementeze o strategie coerentă și unitara pentru ca mai apoi să apară și rezultatele. Mulți antreprenori, din păcate, nu au suficientă răbdare sau nu perseverează îndeajuns cu acest aspect și asta afectează orice business. Părerea mea este că și cercetarea reprezintă o problemă, nu se acordă atenție research-ului pentru a se conecta deopotrivă la pulsul pieței și la nevoile clienților. Atunci cand sari peste anumiți pași în dezvoltarea unui produs sau serviciu, îți pierzi cumva din autenticitatea brandului și asta este un pilon esențial pentru evoluția business-ului tău în raport cu piața, consumatorii și cu inovația.

Care au fost avantajele backgroundului de marketing în dezvoltarea business-ului? 

În momentul în care înțelegi că procesul de constructie a unui business este un maraton și nu un sprint, înțelegi că este nevoie de un pachet de abilități care să te ajute să continui să mergi înainte.

Educația în marketing m-a ajutat să înțeleg mai bine felul în care funcționează psihologia consumatorului sau comportamentul de consum și, totodată, cum poți să comunici mai eficient cu echipa, partenerii sau clienții. Totodată, pregatirea educațională în marketing te ajută să înțelegi valoarea din spatele procesului de construcție a unui brand vs un business. Odată ce accepti importanța construcției de brand, poți să descoperi și direcții noi de business prin faptul că înțelegi produsul tău ca și o piesă într-un mecanism economic.

Dar dezavantajele?

Educația este cu siguranță o super putere care poate schimba lumea și prin intermediul căreia putem trăi într-o societate mai bună și mai favorabilă evoluției noastre ca oameni, sub toate aspectele. Ca orice super putere, educația vine cu o serie de limitări în momentul în care este pusă într-un context de piață. Educația și experiența profesională în marketing pot să îți ofere o viziune complexă asupra direcției dorite pentru un business, iar asta poate să adauge multă munca în plus într-un stadiu incipient.

Cât de importantă este formarea continuă?

Cel mai important aspect referitor la formare, fie ea profesională sau educațională, nu se referă la frecvența ei, ci la calitate. Societatea actuală creează terenul propice pentru apariția influencerilor de marketing sau a oameni văzuți ca și business guru sau unor persoane reperate drept business guru, trend resimțit aproape în fiecare zi. Procesul de formare continuă este important să fie făcut de fiecare persoană în modul în care aceasta îl găseste potrivit pentru sine și mai puțin în modul în care un guru îți vinde un mesaj motivațional în 60 de secunde. Generațiile noi trebuie să găsească un context potrivit pentru a experimenta și crea mai mult decat a se limita la consumul conținutului realizat de altcineva.

Care sunt principalele diferențe între sistemul educațional de pe plan local versus cel internațional?

Principala diferență este de mentalitate, iar aspectul acesta se regăsește mai apoi în diferite aplicări practice. În contextele internaționale (UK și Danemarca) în care am trăit, am avut parte de o mentalitate pozitivă și focusată pe un succes bazat pe munca și rezultate. Acest lucru este, în principal, datorat diversității găsite în contextele internaționale, unde exista un mix de culturi, libertate de exprimare într-un mediu cultural care depășește propriile cunoștințe.

Cred că acest aspect este principalul factor care ne încetinește din procesul de a deveni un sistem educațional demn de urmat la nivel internațional. Un alt aspect important este felul în care sistemul educațional de predare și notare influențează dezvoltarea și parcursul unui student. În contexte internaționale, se pune un focus mai mare pe dezvoltarea individului prin munca în echipă și asumarea rezultatelor finale de către toți membrii acesteia, versus un context în care de cele mai multe ori în sistemele locale este opus.

Dacă România ar fi un IMM și ai fi directorul de marketing care ar fi principalele direcții strategice pe care le-ai implementa?

Avem o țară cu un potențial uriaș și cred că toată lumea este conștientă de acest lucru. În aceași măsură, avem o țară în care sunt diferențe majore de mentalitate, nivel de trai sau oportunități. Ca director de marketing, aș începe prin a lucra la fundația pe care dorim să construim o strategie sănătoasă. Aș începe prin a asculta partenerii implicați, apoi aș crea un sistem de responsabilizare și organizare astfel încât lucrurile să poată funcționa și fără prezența unei forme de putere. Un sistem bun funcționează atunci când participanții livrează din motivație pentru viziunea comună, și nu din frică sau inerție.

Odată ce începem să facem asta, sunt convins că vom descoperi și alte minunății pe care acest loc le are, pe lângă exportul de aer curat și talent.

Romania are nevoie să scoată mai mult în față poveștile de succes care, de cele mai multe ori, nu se rezumă exclusiv la un succes financiar, sau asocierea de brand cu NASA sau corporații Americane. Succesul vine din valorile pe care le avem și din puterea de a lupta pentru ce vrem și nu pentru ce credem că vrem.

Un alt aspect important care merită explorat mai in detaliu este referitor la generațiile viitoare care pot aduce rezultate și mai bune pentru Romania. Talentul extraordinar pe care îl avem aici și pe care aproape că nu îl exploatăm, merită să rămână aici sau să se întoarcă la un moment dat, iar pentru asta, trebuie să lucram împreună la a înțelege mai bine cine este România ca brand și cum ne dorim să fim percepuți.

 

Published in Interviuri

Mediapost Hit Mail, companie ce oferă servicii de marketing relațional încă din 1997, anunță extinderea suprafeței depozitului din localitatea Dragomirești și deschiderea unui nou spațiu logistic în Bulgaria. Ambele platforme logistice totalizează aproape 14.000 mp și pot stoca împreună 11.500 de paleți.

Depozitul din România se află în parcul logistic WDP, din localitatea Dragomirești,  a fost inaugurat în 2019 și extins în martie, anul curent, la o suprafață de 12.000 mp. Spațiul din Bulgaria, gestionat de filiala locala Metrica, achiziționată în 2015, este amplasat în Bojurishte, la o distanță de 15 km de centrul capitalei Sofia, se întinde pe 1.900 mp și face parte din proiectul Logistic Park Bulgaria. Mediapost Hit Mail a investit in total 600.000 de euro in echiparea si amenajarea celor doua depozite. În continuă expansiune, compania are 130 de angajați în depozitul de la Dragomirești și 10 în cel de la Bojurishte.

„Venim în sprijinul clienților noștri cu servicii de calitate, bazate pe dotări și echipamente la cele mai înalte standarde și platforme informatice moderne și eficiente. Am ales să extindem centrul din România și să adăugăm unul nou în Bulgaria, deoarece fluxurile logistice de e-commerce și cele de logistică promoțională din ambele spații geografice sunt foarte centralizate, astfel că este important să asigurăm capacitate în hub-urile centrale, respectiv București și Sofia. În funcție de trend, avem în vedere extinderi de capacitate, probabil în fiecare an dacă acesta va fi ascendent”, a declarat Directorul General al Mediapost Hit Mail, Marian Șeitan.

Mediapost Hit Mail oferă servicii complete de logistică pentru e-commerce, cele mai importante fiind: coletarea comenzilor („pick and pack”), depozitarea mărfurilor dar și servicii adiționale precum gestionarea retururilor, diverse manipulări, sortări și etichetări. De asemenea, clienții pot opta și pentru servicii de call-center, SMS si email marketing, integrate cu cele logistice.

Pandemia a influențat în mod considerabil comerțul online, generând o explozie de comenzi și implicit crescând cererea de servicii complete de coletare și depozitare. Potrivit Asociației Bulgare de E-commerce, E-commerce-ul B2C din Bulgaria a crescut în 2020 cu 8,8% față de anul precedent. În conformitate cu Institutul Național de Statistică, în România, comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet au crescut în 2020 cu un procent de 39.7% față de 2019, an în care creșterea față de anul precedent fusese de doar 6.8%.

Despre Mediapost Hit Mail

Înființată în 1997, compania Mediapost Hit Mail este din 2009 parte a grupului francez La Poste (Poșta Franceză), cu o cifră de afaceri de peste 31 miliarde de euro în 2020. Mediapost Hit Mail asigură clienților săi logistica pentru promoțiile de consumatori, cluburi de fidelizare, comerț electronic, materiale promoționale și materiale POS, precum și soluții de comunicare integrată multicanal, loializare și marketing automation. Mediapost Hit Mail este cea mai mare companie de profil din România și Bulgaria, cu o cifră de afaceri de peste 36 miloane de Euro (2020) și peste 700 de angajați în cele două țări.

 

Published in Noutati
Marți, 04 Mai 2021 06:42

GPeC SUMMIT Online 24-25 Mai

2 zile de Conferință, 17 Cursuri Intensive de E-Commerce & Marketing Online, 30+ speakeri de top, 44+ ore de conținut practic

GPeC SUMMIT – cel mai important eveniment de E-Commerce & Digital Marketing din Europa de Est – se va desfășura exclusiv online în zilele de 24 și 25 Mai. Avinash Kaushik, Oli Gardner, Shanelle Mullin sunt doar 3 din speakerii internaționali de top anunțați, iar lor li se alătură unii dintre cei mai buni specialiști în E-Commerce și Digital Marketing din România. Înscrierile au început pe website-ul GPeC.ro, iar până pe 30 aprilie biletele pot fi achiziționate cu cel mai mic preț prin intermediul ofertei Very Early Bird.

Avinash Kaushik în premieră la GPeC SUMMIT + unii dintre cei mai buni specialiști din lume

 Avinash Kaushik este Digital Marketing Evangelist pentru Google și autorul a două cărți bestseller: Web Analytics: An Hour a Day și Web Analytics 2.0., fiind   considerat o autoritate în Analytics la nivel internațional. Seth Godin spune despre Avinash: "Analytics este de o importanță crucială pentru orice business online și   nimeni nu îl explică mai elegant, mai simplu și mai elocvent decât Avinash Kaushik."

 Alături de Avinash, vor urca pe scena virtuală a GPeC SUMMIT: Oli Gardner (Unbounce), Shanelle Mullin (Shopify), Alex Birkett (HubSpot), Jill Quick (The   Coloring In Department) și Talia Wolf (GetUplift) – toți cu un background incontestabil în E-Commerce și Marketing Online.

 Peste 20 de speakeri români completează line-up-ul de excepție pregătit de organizatorii GPeC despre care Andrei Radu (CEO & Founder GPeC) spune: Am reunit   toți speakerii pe care noi înșine vrem să îi ascultăm pentru că toți sunt inspiraționali, dar mai ales livrează conținut practic – așa cum noi iubim la GPeC. Indiscutabil,   sunt unii dintre cei mai buni experți pe care îi au domeniile E-Commerce & Digital Marketing în acest moment.”

Desfășurarea GPeC SUMMIT 24-25 Mai pe zile

Ziua de 24 Mai este dedicată Conferinței GPeC care reunește numele sonore ale peisajului e-commerce autohton și în cadrul căreia vor fi discutate subiectele la zi și perspectivele de viitor din domeniu pentru toți cei interesați de pornirea și dezvoltarea unei afaceri online. De aceea, Conferința GPeC din 24 Mai este gratuită pentru oricine cochetează cu domeniul și este interesant să lanseze un startup în e-commerce sau să migreze dinspre offline înspre digital”, spune Andrei Radu. Accesul necesită doar o simplă înscriere gratuită făcută pe site-ul nostru”, adaugă el.

În paralel cu Conferința din 24 Mai au loc Cursurile Intensive GPeC susținute de cei mai buni traineri români în E-Commerce și Marketing Online și dedicate celor care vor să aprofundeze concret cum își pot crește vânzările în cadrul magazinului online prin tactici aplicabile imediat. În total, 17 cursuri intensive sunt anunțate pe agenda evenimentului – toate cu exemple și recomandări practice, iar accesul la cursuri costă doar 89 EUR + TVA/persoană până pe 30 aprilie, ora 23:59.

În dimineața zilei de 25 Mai se continuă seria de Cursuri începută pe 24 Mai, iar după-amiaza este dedicată speakerilor internaționali legendari pe care niciun profesionist din E-Commerce sau Digital Marketing nu ar trebui să îi rateze”, spune Andrei Radu. Accesul la prezentările speakerilor internaționali costă tot 89 EUR + TVA/persoană pentru cei care se înscriu până pe 30 aprilie, ora 23:59.

Toate sesiunile din cele două zile de GPeC SUMMIT sunt LIVE (nu pre-înregistrate) și permit interacțiunea participanților cu speakerii și trainerii și adresarea de întrebări în direct, fiecare sesiune având un slot dedicat pentru întrebări și răspunsuri.

17 Cursuri Intensive despre cum să ai un magazin online de succes

În paralel cu Conferința GPeC, zilele de 24 și 25 Mai aduc participanților nu mai puțin de 17 Cursuri practice de E-Commerce & Digital Marketing cu traineri români a căror experiență este incontestabilă. Nivelul tuturor cursurilor este Începător / Intermediar.  

  • Realizarea planului de conținut și stabilirea bugetului necesar pentru promovare în Social Media - Alexandru Negrea, Founder Social Smarts
  • Growth Hacking pentru E-Commerce - Toma Grozăvescu, Founder SMARTERS
  • Oamenilor le pasă mai puțin decât crezi de brandul tău - Bianca Lohan, Senior PPC Canopyst
  • Branding, How To - Roxana Hurducaș, Marcomm Auditor & Consultant
  • Cum să te promovezi eficient pe Instagram - Robert Dumitru, Head of Digital MTH Digital
  • eMAG Seller Academy: eCommerce Growth Case Studies - Oana Antohe, Seller Growth Marketplace Director
  • Performance excellence with Google Ads - Anabela Luca, CEO adLemonade
  • SEO pentru paginile de produs: Cum alegi produsele cu cel mai bun scor de oportunitate SEO și ce poți face pentru o mai bună poziționare a lor în Google - Mihai Vînătoru, Managing Partner DWF
  • Curs Intensiv de Facebook Ads - Raluca Radu, Founder MTH Digital & Ștefan Hobjilă, Head of Graphic Design MTH Digital
  • 10 Super Sexy Dashboards în Google Data Studio pentru Magazine Online - Liviu Taloi, Data Insights Manager DWF
  • RGR - Retururi, Garanții și Recenzii: Cele mai fierbinți probleme juridice ale magazinelor online - Bogdan Manolea, Co-Founder TRUSTED.ro
  • EcommPlus: SuperKit pentru antreprenori - cum să câștigi vânzări și trafic online - Cosmin Dărăban, CEO & Co-Founder Gomag
  • Product Marketing Focused on ROI - Daniel Ene, SEO Growth Hacker MOLOSO
  • Curs Intensiv de User Experience & Optimizarea Conversiilor - Andrei Radu, CEO & Founder GPeC
  • SEO - From Zero To Hero - Horia Neagu, Founder Napoleon Digital
  • 10 moduri de a crește Customer Lifetime Value în eCommerce - Valentin Radu, CEO Omniconvert
  • Google Analytics 4 - O nouă eră în analiza datelor pentru site-uri web și aplicații mobile - Eugen Potlog, Chief Optimizer UX Studio

Înscrieri cu cel mai mic preț sau chiar gratuit până pe 30 aprilie, ora 23:59

Întregul eveniment GPeC SUMMIT se va desfășura exclusiv online, deci poate fi accesat de oriunde eliminând costurile de deplasare, cazare, catering etc.

Înscrierile sunt în desfășurare pe website-ul GPeC, astfel:

  • Conferința GPeC 24 Mai 2021 – Gratuit
  • Pachet Cursuri 24-25 Mai 2021 – 89 EUR + TVA/persoană (Discount 60 EUR până pe 30 aprilie)
  • Pachet Speakeri Internaționali 25 Mai 2021 – 89 EUR + TVA/persoană (Discount 60 EUR până pe 30 aprilie)

Detaliile complete și înscrierile la GPeC SUMMIT Online 24-25 Mai pot fi regăsite pe website-ul GPeC: https://www.gpec.ro/gpec-summit-mai/

 

Published in Noutati

Portalul Marketing Focus a fost lansat de Institutul de Marketing  cu scopul de a aduce un plus de informatie, idei si resurse de marketing atat profesionistilor de marketing, cat si celorlalti actori si departamente implicate in livrarea performantei de marketing: comunicare si relatii publice, resurse umane, IT, financiar,  relatii cu clientii si nu in ultimul rand management. 

Newsletter

Aboneaza-te pentru a fi la zi cu ultimele informatii din marketing.